Thursday, July 14, 2016

Aidilfitri 2016

Posted by makcik rehan KJB at 7:31 AM 2 comments
Assalamualaikum WBT

Raya 2016 di Batu 16.




























Friday, November 13, 2015

BAPAK YANG BIJAK kahkahkah!

Posted by makcik rehan KJB at 8:07 AM 4 comments
Assalamualaikum WBT


Saja nak post entry. Lama tak pos kann...










































Jumpa ni melintas kat FB semalam. Allah... mengekek aku laki-bini mengketawa. Kelakar ya hamats. Tambah bila tengok gambo si bayi yang kekagetan. Aku rasa bayi tu diam bukan sebab terpedaya bahawa itu adalah mak dia. Tapi dia terkesima tengok perangai bapak dia! Mahahahahaha....

Siap pakai hanger tu dah kenapa bapaknya ponnnn.... adoilaa LOL!



Thursday, November 5, 2015

The Cousins

Posted by makcik rehan KJB at 11:44 PM 4 comments
Assalamualaikum WBT

Gambaq lama, masa raya haritu. Baru transfer masuk laptop. Missing Okie and Rafeq.














Monday, July 6, 2015

36

Posted by makcik rehan KJB at 1:35 AM 5 comments

Assalamualaikum WBT

Praying for a healthier, wealthier and wiser me. Husband pulak doakan saya agar dikurniakan kesabaran dan jadi isteri/ibu yang solehah.

4 July 2015. 36 tahun sudah. ya Allah, kekalkan daku dalam Iman dan Rahmat dari Mu. Serta istiqomah dalam perkara baik dan tabah mengharungi ujian.

Amiin. Alhamdulillah.

Thursday, July 2, 2015

Nak jadi Ayah

Posted by makcik rehan KJB at 10:50 AM 4 comments

Assalamualaikum WBT

Lost count of Ramadhan keberapa :p

Alhamdulillah pagi tadi kami bersahur. Babah dia miskol non stop kat wasap sampai mak ni celik mata. Tu pon dh pukul 5.15. Meah pulak merengek bila sedo mak bangun dari katil. Pujuk-pujuk masuk buai, mujur mau lena balik.

Goreng telur. 5.30 start makan laju-laju dengan Mencah. Syukur sgt Si Kakak ni tak banyak drama pagi. Nak kejut senang, suruh makan pon senang. Tibai je apa depan mata. Jangan Asyraf! Hoiiii... Penin dgn dia ni. Sebab tu tahun ni tak puasakan dia lagi. Next year lah baru nk ajar puasa insyaAllah.

Semalam lepas buka, nak solat maghrib, Amirah ngekngek merengek. So mak dgn kakak dia kena take turns. Kakak solat dulu, pastu suruh kakak take over enjut buai.

"Haihhhh... Saya dapat rasa susahnya bila jadi perempuan bila besar nanti. Kena jaga anak, masak, kemas... Saya rasa jadi seorang Ayah lagi senang"

Kehkehkeh... Tau pon kamu... Hasil observation dia la ni. Dia nampak ayah dia senang-lenang lettew... Main henpon dan tido je 24 jam kan. Mak dia ni ha terbengkok-bengkok ngurusin kamu semua kan :p

TQ Kakak for helping around. Takde Kakak, Mama laaaagi bengkok!

ShareThis