Saturday, November 26, 2016

Ameena

Posted by makcik rehan KJB at 11:40 PM 2 comments
Assalamualaikum WBT



Friday, September 23, 2016

Missed checkup again

Posted by makcik rehan KJB at 12:09 AM 2 comments
Bismillah.

Sepatutnya Isnin tadi ada checkup. Lupa. Haih. Cadang nak pegi esok (kalau berjaya bangun awal dan tak kelesuan). Harap-harap misi tak maki. Nangis mak nanti *hati tisu*

Hidung ketat. Kahak dan hingus banyak. Tak boleh tidur nyenyak. Meah pulak menempek semedang. Kita off aircond, dia bangun menggaru, merengek mintak susu. Lepastu mulalah sambung meragam nak nenen *the struggle is real*

Heart burn pon menjadi-jadi. Makan tak ikut time, pulak tu main bantai je apa yang dan. I have to seriously cut-off my gluten intake. Makan cucur, biskut kering dan roti sekeping pon dah angin menyucuk sampai loya dan muntah. Ni tadi makan sikmok pasar tani. Pedas bukan main sambalnya. Malamni apa lagi... merana kekembongan.

Nak pergi beli stok makanan sihat (fruits and veggies) tak larat nak meredah pasar dan kedai sambil nak control Amirah. Boleh tahan buas budak sorang ni. Dah la tak takut orang, terlebih ramah pulak. Kalau dia buat perangai berguling di lantai nak gula-gula dan mainan, memang aku pakat duduk bersila kat lantai jugakla... join dia meraung. Nak angkat dukung memang tak lah haha.

Husband too busy on weekdays. Nak pesan suruh belikan pon kadang tak sampai hati. Sampai rumah pon dah dihujung maghrib. Kesian. Maybe this weekend boleh ajak pegi stock up some healthy foods for me.

Oh Amirah finally fell asleep. Tiba2 je sunyi. Lega. Jam dah pukul 12 tgh malam. Should get up now and perform my Isya' before she (Meah) wakes up again.

Kroooihhh.... krooooihhh..... sakan partner hujung katil tu tekan pedal minyak motobot! Haha...

Anyway, Alhamdulillah. Thank you Allah for another great day. All is well.

Wednesday, September 21, 2016

Can't sleep through...

Posted by makcik rehan KJB at 5:28 AM 1 comments
Bismillah.

33 weeks, heavier and fuller. Meah pon belum fully wean-off. Babycot dah tarik kuar dari store, tapi belum kemas dan bersihkan. Baju newborn dah keluarkan, dok dalam basket lagi... belum basuh. Barut baby tak ingat celah mana letak. Barut mak lagilah taktau kat mana entah.

Baring tak kena, duduk tak selesa. Lapar tapi loya. Bertabah sebanyaknya. Jangan mengeluh ya Raihan. Syukur merasa (lagi) nikmat berbadan dua, betapa ramai yang merintih ingin merasa. Kan?

Wahai Tuhan yang Maha Pengasih, Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... Limpahi daku dengan rahmat dan kasih sayangMu yang berpanjangan. Juga keatas suami, emak, ayah dan anak-anakku. Sesungguhnya aku menjadi saksi bahawa mereka ini sangat sabar melalui semua ini bersamaku. Kumpulkan kami semua di Syurga nanti. Aamiin Ya Robb.

5.27 am
Lapar...

Saturday, September 17, 2016

Feels like writing again

Posted by makcik rehan KJB at 2:59 AM 7 comments
Testing new blogger app...

Thursday, July 14, 2016

Aidilfitri 2016

Posted by makcik rehan KJB at 7:31 AM 3 comments
Assalamualaikum WBT

Raya 2016 di Batu 16.




























ShareThis