Friday, March 26, 2010

AISYAH DAN TANAH LIAT

Posted by makcik rehan KJB at 12:30 AM
Tadi pas balik kerja, makcik merewang ke Tesco
Bukan tak buleh pi weekend nanti,
gejolak nak berbelanja tak dapat nk di tahan2 lagi.
bulan ni sangap giler tunggu gaji masuk beb.. tu yg meroyan tahan shopping tuuu...
lagi pulak kalau pegi weekend kena bwk anak-anak kesayangan ittew...
[weekend ni Makcik Maidless, turn bibik coti]
bila bwk budak2 tu, mesti shopping makcik automatik jadi wasatiah
sbab jiwa sengsara tak senang nk memilih!

Penuh satu trolley, 90% adalah brg budak 2 orang tu
brg mak depa hanya tuala wanita, tu pon sebab belum menopause,
kalau dh menopause, gamaknya brg mak depa punya hanyalah ubat gigi Mukmin!

salah satu brg yang Makcik beli utk anak,
adalah plasticine [tanah liat]
konon-konon art time mcm kat dalam TV
ececece... haku pon nak jugak feeling2 hantar anak masuk kelas seni...








































Mula-mula dia main dengan penuh keimanan... ikut skema....
susun tanah liat itu ikut kaler... buat bentuk2 guna acuan yang dibagi...
[sebenaqnya takde rupa bentuk pon!]




















Lepas setengah jam, mata dah sangap...
Awak buatlah Mamaaaa!
Saya nak susu!
Terus plasticine yang mula2 tadi elok seketui2 ikut kaler....




















Dah jadi macam ABC kena siram air gula macam2 kaler!

Art Time lah sangattttt!



Photobucket


.

2 comments:

Elyn on March 26, 2010 at 11:40 AM said...

aku dulu masa kecik suke tul main plestesin ni!!!

dh ade anak bule la aku joint main lepas ni ahahahah

makcikrehan on March 26, 2010 at 12:21 PM said...

mesti ko pon mcm aku lyn... kita yg lebih dari anak! hahaha

ShareThis