Sunday, March 28, 2010

NASIB BAIK I-CITY TAK BUAT EARTH HOUR

Posted by makcik rehan KJB at 11:17 PM
 














 


Gambaq hitam putih sempena Earth Hour


Semalam, lepas kembungkan perut kat birthday party
kami pegi i-city
dah alang2 sampai Shah Alam kannn....
Mula-mula tu PS cuak gak nak pegi,
takut kalau2 time kami sampai lampu padam
Earth Hour la katakan

Lepas parking, tanya kat budak2 yang jaga situ
depa tak padam lampu rupanya...
Merasala kami berlama-lamaan sikit...




























Cantik kan... ni yang area dekat2 parking..
ada satu bilik tu pulak siap ada ekon...
dgn tema kawasan pergunungan salji, christmas, rusa
riuh la mulut Aisyah dok sebut santa claus...snowman
PS tanya kat staff situ... satu bulan bil letrik depa 20K
Patutla depa tak heran pon nak off lampu barang sejam...





















mencah nak pegi dekat snowman... tapi takut...
Mak besar dia la kena temankan....
Ecehwah...teknik bergambar secara sisi..
anak dan handbag Coach tiruan sebagai pelindung...hehehe


























Saja Makcik nak tunjuk kat hangpa,
gambar bawahni...yang tunjuk belakangni
adik Makcik tu pakai suar jeans Makcik zaman kuruih
suar tu saiz 28 tawww...
sekarangni, suar tu nak seluk pergelangan tangan pon tak lepas!
Bang, sponsor la pi London Weight Management bangggg......




















Saiful tua dan saiful kecik... bukan Saiful Apek.. :P




















Sekarang tak leh kendong pakai pouch dah...
bukannn... bukan sebab Asyraf dah besar....
bukannn... bukan sebab Asyraf dah berat....
Tapi... sebab perut mak dia yang dah makin besar...
nak selempang ke bahu pon dah sempit... itu belum masuk budak...apa kes...
so, bapak dia lak kena carry dia...hehehe.. i like...








































Tengok... tangan memang tak lepas dari mulut...
Nak kata nk tumbuh gigi, tanampak pon bayang giginya...




















Makcik cukup risau,
takut dia pi randuk 'rusa' tu... patah tanduk dia... huhu




















Tangan tak reti diam.... baper kali kena sound dgn budak2 penjaga dalam tu...



















Tak abih2 dok jilat lolipop yg dapat kat birthday party petang tadi...



























 
Asyraf lagi.... makan tgn lagi..... 
 




Menuju ke area padang.... mak menakan dia jadi mangsa...
hehehe.... Mak dia melenggang saja...
 
 



Saki-baki gambar kat padang, sebelum bateri kamera padam...
 
 






Kami bertolak balik bila Asyraf si Putra lilin dah mula berpeluh
dan Aisyah pon dah mula gosok-gosok mata... mengantuk...








































Dan akhirnya Aisyah barai dlm perjalanan pulang...
Elok jer sampai umah, bersihkan badan, tuka pampers, bagi susu...
dengan harapan dia barai sampai pagi.... sama mcm adik dia...
malangnya dia recharge tenaga masa tido dlm keter tadi
sambung main belon sampai entah pukul berapa pagi...
teman Babah dia tengok bola...

Wallawey... panjang gila entry ni!
*pitam*


Photobucket

13 comments:

Zana S on March 29, 2010 at 12:46 AM said...

ha ah, panjang.. tapi cam best pulak i city nie ek??

makcikrehan on March 29, 2010 at 12:55 AM said...

Zana, idok la best sgt. setakat cuci mata tgok lampu lampi jerla. ada satu area tu ada gerai jual2. dh mcm pasar malam kecik. bolehla beli cucuk-cucuk nugget ke hapa tu.. kalau saja-saja mmg kami takpi. tp sbb dah ke sh alam kan, singgah gakla

Adrina Adi on March 29, 2010 at 9:11 AM said...

oh asyraf sebijik macam amir. suka masuk tangan dalam mulut pastu cepat benar berpeluh.

AISYAH HANI on March 29, 2010 at 9:12 AM said...

Aku pun tingin nak gi i city ni. Senang tak nak cari tempat nih??

makcikrehan on March 29, 2010 at 9:35 AM said...

Kak Ed, bdk2 zaman skang mmg laguni kot... kesan rumah hijau..kakaka. panas semedang depa nih

makcikrehan on March 29, 2010 at 9:36 AM said...

Syani, senang jer nk cari. byk signage...ikut jer. yg aku ingat, kami lalu UITM. selebihnya aku tak ingat sebab aku membuta. muahahah

zealvia on March 29, 2010 at 10:29 AM said...

teknik amek picas dari tepi tu...cute lah MR.

zealvia on March 29, 2010 at 10:29 AM said...

teknik amek picas dari tepi tu...cute lah MR.

makcikrehan on March 29, 2010 at 10:30 AM said...

iyer... comellah sgt... tersembul isi perut, lemak segala! huahuahua

Maya on March 29, 2010 at 11:21 AM said...

saya tak pernah sampai i-city lagi... teringin nak pegi tapi tak tau lg bila.. haha

makcikrehan on March 29, 2010 at 12:13 PM said...

Maya, kalau umah dekat2 sana bila2 pon buleh terjah kan. kami yg dok ulu banat ni..kalau saja2 nk pi memang kompom tak pi punya. hehe

Cik E on March 29, 2010 at 3:19 PM said...

acik rehan...

lawanye beg tu.....
coach lagi you

makcikrehan on March 29, 2010 at 3:22 PM said...

Tiruan pon dah lawa... kalau ori? huwaaa.... tido mlm peluk henbeg la makcik! kakakakaka

ShareThis