Wednesday, March 31, 2010

TAK DPT VANILLA COKE, ROOT BEER PON JADILAH!

Posted by makcik rehan KJB at 2:03 PM
Ya benar tuan-tuan dan puan-puan
Makcik sedang menghirup root beer yang sumpah lazat
lagi lazat kalau dpt dihirup bersama float kan
[jauh sgt A&W dgn Rasa nihhh... kalau tidakkk, harus!]


Ini dia.. pemusnah segala diet
perosak segala detox!
beli air mineral sebotol, kunun-kunun sbg 'peneutral'
setelah melantak sebotol root beer dan sebungkus NIPS





















Oleh ya, makanan ringan di atas dibeli di pasaraya MSM
yang terletak hanya beberapa langkah dari PID Rasa
malangnya, walaupon jaraknya sekangkang mawas sahaja...
Makcik korang tetap berkereta utk ke sana
dengan alasan yang sumpah sungguh konkrit... PANAS!

Di sinilah saban hari Makcik Rehan dan Kak Ina Pos melaburkan duit
asal lapar, asal dahaga... zass terbang ke MSM
MSM ni umpama TESCO bagi kami di Rasa nih
sama mcm Zalia... TF Value Mart yg umpama TESCO bagi penduduk Tg Malim





















Berhadapan dengan MSM ni pulak
terletaknya Klinik Kumar yang telah pon Makcik banned
sebab doktor dia sgt kerek.. tanak bagi Makcik MC
sedangkan Makcik dah rasa mcm nak pengsan kedemaman...
Hihihi..pengsan lah sangat...
Makcik pegi klinik ni free saja sbb klinik ni Panel Perodua
kalau tak free, sumpah aku takmau pi..sebab suasananya nan hazab....
Eja klinik pon jadi KELINIK.. apa kes!




















So, lepasni... kalau korang baca belog Makcik
dan terbaca tentang monumen-monumen [cewah monumen!] yg makcik sebutkan ni
bolehla korang imagine cerita makcik tu nanti dgn lebih real kan...





Photobucket

12 comments:

AISYAH HANI on March 31, 2010 at 2:34 PM said...

Nampak sangat KELINIK tu dah jadi tukun kat situ. Spelling zaman P. Ramlee. lagik!

kerul said...

hahahhaha... kelinik tukun.. yg penting misi mencari rootbeer dapat... k-rull pun terlioq dah nie.. nanti nak minta budak ofis nie p belikan le jap hahahhaha apakah???

Nurul Aznil on March 31, 2010 at 2:48 PM said...

buat sendiri la A&W root beer.. murah dan banyak!

bahan-bahan:
kordial F&N root beer
Spritzer sparkling mineral water
air ais kosong
ice cube

tuang kordial 1 bahagian + air ais 2 bahagian + sparkling mineral water 1 bahagian + ice cubes = pewot kembong air

rasa sama mcm kat A&W... gas dia tak sharp sgt...
good luck!

Adrina Adi on March 31, 2010 at 3:03 PM said...

oh, rasa teringin la plak...

makcikrehan on March 31, 2010 at 3:15 PM said...

Syanie & Kerul, memang very the tukun kan. wait until korang tgok tuan dokternya... lagi tukun tahap zaman paleolitik hokay!

adha on March 31, 2010 at 3:16 PM said...

aku skrg da kurang minum manis2. lg2 yg bergas ni.. tapi tak susut gak.. hahahah

** si aznil ni kaya pengalaman masak2 ar... i likeeeee

makcikrehan on March 31, 2010 at 3:16 PM said...

Aznie, sparkling mineral water tu..air mineral yg bergas eh? boleh cuba nanti nih...

makcikrehan on March 31, 2010 at 3:17 PM said...

Kak Ed, beli jgn tak beli. layan float sekali..masyuk!

nadja on March 31, 2010 at 3:24 PM said...

uih kak cam sedap jer tuh kak.. root beer tuh bukan senang nak cari skang kan.. heheh mengidam plak mampos nak p cari hehehe...

Nurul Aznil on March 31, 2010 at 4:07 PM said...

Aah... air mineral ada gas...

Rm3.** harga dia. should not exceed RM4.
tapi kalau budget lebih sambar jer Perrier... hihihihi

eynda on March 31, 2010 at 4:46 PM said...

Sedap jugak A&W tu buat float...pernah buat tapi tak sama macam kat A&W betoi2 la :-)

makcikrehan on April 1, 2010 at 10:29 AM said...

Kak Eynda, buat masani... saya bantai yg kedai punya jerlah...lebih kalori sikit.. baru masyuk! kakakaka

ShareThis