Wednesday, March 31, 2010

TIBA-TIBA DEMAM

Posted by makcik rehan KJB at 10:37 AM
Balik keje semalam suara Aisyah mcm lain
ada sikit sengau, lagi bersin-bersin
rasa suhu badan, ada sikit panas
so, cam biasa... bubuh ubat dalam botol
bubuh sikit saja, so dia selamba minum ubat tu
ada la cergas sikit mlm tu




















Pujuk-pujuk bawak pi tido
tgh malam dia asyik meracau, panggil mama
PS bangun jamah badan dia, panas betul
angkat bawak dia tido ataih katil dgn kami
demah dgn gel penyejuk [apa kenama benda ni... bukan cool fever]
mula-mula dia merengek tanak... pujuk-pujuk jugak
last-last dia lena antara tidak sambil gel tu menempek kat belakang dia

Pagini si Adik pulak badan dah mula panas
masih belum meragam, tapi mlm tadi hidung dia blocked
si Kakak pulak bila hari dah siang terus lupa demam
melompat bukan main

PS ambik EL, nak bawak Aisyah pegi klinik Tan
Makcik pon masuk lambat sikit pagini...
Siap-siapkan Aisyah utk ke klinik
Suruh mandi dgn bibik sampai sudah dia takmau
Bibik pulak buat derk jer bila disuruh mandikan anak
Last-last, aku jugak yang buat!

Aisyah excited pagini bila tengok Mama dgn Babah dia ada kat umah
terus ajak pegi jalan-jalan...
Alahai anak... Mama kena pegi work lah....
Mama keje sorang, lagi pulak pagini Mama ada kelas
So, tipu dia kata nanti ikut Babah pegi jalan-jalan
pegi jalan-jalan ke klinik Tan... hehehehe

Harap-harap petang ni budak-budak tu dah sihat
Tak senang hatilah kan, bila anak-anak tak sihat
awak kat opis pon dok asyik teringat kat depa
tambah pulak dgn keadaan Kiptiyah yang sungguh tak hambik berat
Haihhh.....


Photobucket

9 comments:

b.O.n.d.a on March 31, 2010 at 11:08 AM said...

alOlOlO siannyeeee..
mOga aisyah ngan asyraf sehat balik =)

eynda on March 31, 2010 at 12:16 PM said...

Cian aisyah...cepat sembuh ye..

zealvia on March 31, 2010 at 12:38 PM said...

sian mencah..sian asyraf..pon sian ngan MR..jahat lah kiptiyah tu..!

nadja on March 31, 2010 at 12:43 PM said...

musim agak nyer .. yang kat umah neh beringus jer baru stop.. tak kasi mandi byk dah..

kerul said...

siannya mencah... ko kalau panas sgt.. kerap2 le mandikan mencah n asyraf tue...

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ on March 31, 2010 at 4:30 PM said...

sggh susah hati bila anak x sihat... harap aisyah + adiknya dah sihat ptg ni :)

Nadiah Sidek on March 31, 2010 at 8:56 PM said...

eh, kotak komen ni mmg ada ke? baru perasan. smg aisyah & asyraf cepat sembuh..

makcikrehan on April 1, 2010 at 10:28 AM said...

Nadiah, dah ada balik..hehe. ramai yg komplen kata tak syok takde kotak komen...

Elyn on April 1, 2010 at 2:08 PM said...

tgh musim la MR. kiterang pun br baik ni ha...

ShareThis