Wednesday, April 14, 2010

ALONG BUKIT BERUNTUNG

Posted by makcik rehan KJB at 9:12 AM
Alhamdulillah. Syukur.

Dilema Kiptiyah Makcik anggap telah berakhir.

InsyaAllah, mulai Isnin depan
Along Bukit Beruntung akan jagakan depa dua-beradik.

Walaupon jarak dari Tmn Bayu ke Bukit Beruntung agak jauh,
lepastu nak pegi Rasa pulak lagi...
Dan rumah Along pulak kat tingkat 1
[makna kata, makcik korang kena turun naik tangga]

But, being a paranoid mom...
paranoid kot mana hanya Tini yang tahu
Makcik rela tempuh perjalanan yang jauh
dan rela juga bayar tol pegi-balik

Makcik still percaya,
anak-anak InsyaAllah akan lebih selamat
dan hati ibu-bapa akan lebih tenteram
kalau DARAH DAGING sendiri yang jaga anak-anak kita.

Rasa nak menitis air mata,
bila telefon Along kejap tadi...

Along nak jaga Aisyah dgn Asyraf tak?

Tanpa delay walau sesaat...

Nakkk..!

Bila segalanya dah selesai, Makcik niat nak puasa sunat sehari. InsyaAllah.
[sehari cukuplah... kekekkeke]

Walaupon makcik sangat gila-gila rumaja,
but, when it comes to my kids
AKU BOLEH TAK TIDO MALAM DIBUATNYA

Terima kasih buat kawan-kawan semua
di atas keprihatinan anda.
I lap u very banyak! :p



p/s : 
Ramai-ramai kita doakan kesejahteraan Baby Hana. 
Baca kisah menyayat hati Baby Hana di sini



Photobucket

12 comments:

TopsyTurvy Mum on April 14, 2010 at 9:37 AM said...

Alhamdulillah..syukur

settle gak problem hang..boleh dah tido lena sket Along Bukit Beruntung nak jagakan budak2 tu..

i lap u too bebeh! hahaha

Cik E on April 14, 2010 at 9:41 AM said...

alhamdulillah...

setel sume...

e i c a h on April 14, 2010 at 10:37 AM said...

Alhamdulillah...saya jgk la tak settle2 lagi..

zealvia on April 14, 2010 at 11:05 AM said...

alhamdulillah...selamat dah!..lepas ni leh lompat2 sampai cucuq atap!

Nadiah Sidek on April 14, 2010 at 11:34 AM said...

alhamdulillah..lega la MR skit pasni dpd duk pikir psl si kiptiyah tu :p

nadja on April 14, 2010 at 12:11 PM said...

heheh bagus la kak dah ader along nak jaga.. ingat nak suh hanto ke umah sayer jer.. hheheh tgh boring neh.. si fitri asyik kena piat tinger jer.. tak der kawan makanyer barang2 yang ader neh jadi kengkawan dia la.. ehheh

fabulous.farah on April 14, 2010 at 12:20 PM said...

zaman sekarang memang perlu paranoid..bahaya kan=)

makcikrehan on April 14, 2010 at 12:31 PM said...

tima kasih kawan2. lega hati makcik skang.. :-)

nadja, kang awak beranak, si mencah lak tulong 'jaga' baby awak! hahahah

makcikrehan on April 14, 2010 at 12:32 PM said...

betul farah... tambah2 kita sebagai mak bapak. lantakla org kata kita tak cool.. pasal anak-anak memang makcik tak buleh nk cool..huhu

SSulieana on April 14, 2010 at 1:36 PM said...

eh kak an dh tukar blog rupenye...

Mrs. Eeza Herman on April 14, 2010 at 2:09 PM said...

abisla mencah buli along bukit beruntung...

Elyn on April 14, 2010 at 5:03 PM said...

alhamdulillah... lega aku dgr!!

ShareThis