Monday, April 5, 2010

ASYRAF DIHARI MINGGU

Posted by makcik rehan KJB at 12:37 PM
Tak acila kan... asyik kakak jer enterprem
bagi chance adik pulak

Ni Asyraf masa petang Jumaat
Jumaat tu kan mendung dan hujan semedang
so, merasala bagi dia pakai baju long sleeve
kalau tidak, memang rompers memanjang
nanti bila nk tido malam baru sarungkan seluar panjang
Mamat ni kuat berpeluh











































Dan ini si hensem masa nak pegi kenduri on Saturday
Ayah Makcik talipon dari kampung suruh pegi wakilkan dia
Ayah dgn Mak tak dpt dtg sebab kat Penang ada lagi satu kenduri [anak sepupu Mak kawin]






































Pertama kali bwk Asyraf pi kenduri
Masa Makcik nk makan, cousin Makcik tolong pegangkan dia
dia menangis bagai nak rak! budak ni dah kenal orang
Apa lagi... Makcik pon sound bibik suruh cepat-cepat makan
Kekekekeke.. apa guna aku bawak ko dtg Bibik oiii... inilah gunanya khennn...

Lepas makan, konon-konon kami nak bersidai la sembang dgn sedara mara
Asyraf mengamuk sakan, panas dan mengantuk
bukak baju dia... tala depan kipas, tu pon dok mengamuk lagi tu...
inilah bahana budak boyan, tak dapat buai tak leh tido
Last2 kami surrender, salam-salam lebih kurang
terus masuk keter nak balik umah
Masuk jer keta, terus lena diulit intan si bujangni...






Photobucket

4 comments:

kerul said...

heheh.. mencah dikelilingi hasil keras tangan maknya... ok la... harus jadi sifu niee...

ammi on April 5, 2010 at 4:48 PM said...

sgt bergaya anak teruna mak hincik ni..i loike his jeans!

eynda on April 5, 2010 at 11:01 PM said...

Besar nanti sure hensem ni :-)

Elyn on April 6, 2010 at 1:29 PM said...

bibik aku dulu kalau pi kenduri, die yg makan lama dari we all. nyampah tul!!

ShareThis