Monday, April 12, 2010

BIBIK KU YANG TERSAYANG

Posted by makcik rehan KJB at 10:02 AM
Sila baca tajuk tersebut dalam nada sarcastic.

Sabtu, Makcik korang sakit betis, sakit tumit punya sakan memasak
anak bertuah hidung kembang punya birthay kann
makcik bagitau bibik, nk hantar dia lambat sikit
[weekend tadi turn dia cuti]
sebab nak suruh dia tolong makcik masak
birthday start at 4pm kat umah nenek onah
so, cadangnya masa bwk makanan pegi umah nenek
bulehla hantar dia sekali

Dia buat muka sengal
huhu... tak mahu dihantar petang, nak balik pagi tu jugak
so, terpaksala makcik bagi 'cuti extra' kat dia harini
sebab nk ganti cuti dia sabtu tadi kan

tengok... tengok... tengok...
sikit punya baekk aku ni!
sampai aku sendiri pulak yg kena ambik EL harini

Sabtu kan baru 10 haribulan April
Gaji Kiptiyah adalah pada 15 haribulan setiap bulan
So, walaupun 10 dan 15 hanya berjarak 5 hari...
dan walaupun kebetulan haritu dia cuti
Makcik gemuk korangni... sebagai majikan...

Berhak tak takmau bagi gaji dia haritu... sebab belum 15 haribulan?
Sila support aku weyy... sila kata makcik berhak!

Kiptiyah mintak gaji pada hari Sabtu bersamaan 10 haribulan April!
Aku berkeras takmau bagi... [Puan Zel menjadi saksi]
Dia mintak pulak sama Bapak Sepol!
Bapak Sepol ko baekk la sangatttt.... dibaginya gaji dia!

Aku mintak dia extend balik petang sikit... dia demand nak cuti ganti...
Lagi berani-berani mintak gaji awal?

Hangin tak adik-adik?
hangin kannnn....

Nak tau apa yang tambah hangin??

*
*
*
*
*
*
*
*

Suami saya sudah nyampei ke sini semalam kak...... 

So, enough is enough
sat lagi, lepas habis spin baju dlm WM
makcik akan fly ke Antara Gapi, pegi jumpa bakal baby sitter baru
[jangan tanya Antara GApi tu tempat apa, lain tahun la aku citer]


My SIL tolong carikan bb sitterni - harap2 orangnya berjenih

RM250 for Asyraf, RM200 for Aisyah
For Aisyah, nak try mintak kurang jadi RM180
Tak kisahlah... at least my SIL boleh jenguk2 budak2 ni kat situ
sebab bb sitter tu neighbour dia


Nah... korang tatapla wajah 'kesayangan' makcik ni sampai petang!







































Kiptiyah punya pasal, makcik terpaksa extend dulu entry birthday party Mencah
TTM - tekaan kamu salah. Kerr.. ko perli aku buat kari pai?
mentang-mentang pie ko kemain marbeles!

Ezey - tekaan mu juga salah. Itu bukan kuah kacang. Hehehehe...

Camana nk jadi SAHM ni, baru beberapa jam dgn budak2 ni...

*makcik dah migrain*


Photobucket

8 comments:

TopsyTurvy Mum on April 12, 2010 at 10:29 AM said...

wahh..kiptiyah glemer seanterio alam..awat ko tak mekap kan dia sket2..colet la lipstick ka..hahaha

macam peel org gaji skang ni kan..nanti dia lari selai sepinggang ngadu kat ejen kata hang garang cam mak tiri..camno?

eh, salah ke pie kari? dekat2 jugak hapa..ada word kari tu hampir tepat la hehe

Me on April 12, 2010 at 10:35 AM said...

petut le ko busy.. EL rupa2nya.. kiptiyah tue mmg patut dibagi gaji ikut tarikh yg ko tetapkan... kita yg gomen pun dpt gaji awal kalau ada event je... lps nie ko akan anto ambik la ek ank ko...

Nurul Aznil on April 12, 2010 at 10:42 AM said...

salam,

saya tau antaragapi tu apa!

tapi masih tak bleh terima apsal dinamakan antaragapi...
adalah terdapat apa-apa diantara gapi itu? jeng jeng jeng...

silalah bongkar misteri MR...

zealvia on April 12, 2010 at 10:47 AM said...

bagilah gambo passport kiptiyah tu..bio wanted!..muakakakakka

Nadiah Sidek on April 12, 2010 at 11:18 AM said...

glamer la bibik MR pasni..hihi..

soFie LufFy on April 12, 2010 at 11:19 AM said...

hoho..ade jugak bibik mcm ni eh..
dapat majikan baik pn byk wat hal..
kalu dapat kat akak sofy..abis dia kena..

makcik terminate ke kiptiyah ni??

Zana S on April 13, 2010 at 1:10 AM said...

eee... masalnyer la hai... kalau aku agaknya hangin dah satu badan.

gaji tetap a 15hb. dah la takleh tolak ansur.dah dapat gaji awal pun nak cari pasal lagi.

dari ko dpt darah tinggi, baik la ko antar anak ke tempat lain. asyraff pun dah besar ckit. berani dah nak letak kat rumah orang/nursery.

Elyn on April 13, 2010 at 12:21 PM said...

eii aku tgk muke bibik ko tu terasa nak bg penangan je!! geram la!!

ShareThis