Monday, April 12, 2010

DDMR : CAKE TAK CUKUP ICING

Posted by makcik rehan KJB at 11:23 AM
Tuan-tuan dan puan-puan
saksikan dengan sepenuh jiwa raga

Bertitik tolak dari kecomotan ini...
Betapa tangkap muatnya tools aku...
Habih gelas, besen & container makanan Asyraf jadi mangsa




















Maka terhasillah ini...
Tengok kotak munger-munger tu
gigih tau makcik beli kotak bagai
kunun-kunun nak bagi nampak ala2 made in secret recipe





















Tarik nafas... tahannn... hembuih!







































Jangan nak sengih-sengih nak kutuk aku TTM
nanti aku hantar mandrem santau sampai Melbourne!
Makcik tak pakai pun krim putar yg beli kat LMC
Instead, pakai butter cream yang tersimpan dlm fridge
butter cream tu belen masa buat kek dulu-dulu
[belum expired taww...]

Cream tu tak byk yg tinggal
Makcik main calit-calit lebih kurang jerla
[nak habaq kunun kalau icing tu byk, lagi lawa la kek ni... Poodah!]


Pakcik hang tanya soklan cari nahas,
Awat nama 'Aisyah' tu mcm cacing kerawet?


Syadap you Inspektor Sahab!


*tunggu Asyraf bangun tido*


Photobucket

19 comments:

zealvia on April 12, 2010 at 11:33 AM said...

eh kreatig nih..ada belen lagi ke..nampak mcm sedap nih!

Sitisifir10 on April 12, 2010 at 11:39 AM said...

Fuhh...nampak mcm dibuat penuh kasih dan sayam

Cik E on April 12, 2010 at 11:51 AM said...

kalerful...buat kan utk Adam satu boleh?

adha on April 12, 2010 at 11:58 AM said...

cantik ler tu.. pas ni leh try wat steam buttercream plak.. hihihihi...


** geramnya aku tgok kiptiyah ko.. tu laki dia da ada.. cemana lak peel nya... ko ni memang majikan yg baik ar.. adoi.. kalau aku lama da kena lempang sebijik kat bibik tu... hahahah

mieja on April 12, 2010 at 11:59 AM said...

cantekkk kek ko rehan

soFie LufFy on April 12, 2010 at 12:23 PM said...

gud job makcik..
nice kek..cantik la

TopsyTurvy Mum on April 12, 2010 at 12:29 PM said...

tak bek tau hang berprasangka kat haku..mana ade aku dok sengeh2 tgk kek hang..*serius je* nampak?

siap kotak tu yg tak tahan..kehkehkeh, aku ingatkan buku manual deco cake.

bagi hang yg tak gi kelas deco, aku rasa dah cantik sgt tu...TAHNIAH!

Me on April 12, 2010 at 12:32 PM said...

Aan... k-rull sgt salute dgn ko... sgt SERBA BOLEH GITEW walaupun nk bg statement panas kat ko >>>>> SGT SETUJU DGN SOKLAN EN PS HIHIHIHI kenapa ye?

ms.Teddy on April 12, 2010 at 1:03 PM said...

sedap..sedap..dlm tu kek ape??

Nurul Aznil on April 12, 2010 at 2:08 PM said...

bertuah PS dapat MR yang serba boleh...
menjahit boleh, memasak boleh, mem-baking boleh... pendek kata, semua boleh...

er... bleh book 1 kek untuk bulan 12 nanti tak? *wink *wink

AISYAH HANI on April 12, 2010 at 2:19 PM said...

Lawonya kek si Mencah.. Tapi kalau hang tak sebut tang part cacing kerawit tu memang aku tak pasan ade perkataan AISYAH di situ!

.::CeK LaLa::. on April 12, 2010 at 2:40 PM said...

aku seluttttt sama hg makcik!!!
caya lahh!! aku jugak yg tak lepas2 lagi nak buat kek ber ising2 bagaiii...
nanti kalo aku sudah buat kaluuu... aku kasik tayang sama hg tau!! hahhaha

Wehh!! aku nak bgtau ni... pasal hg dok sakit tumit bila bergerak byk2 kan.. aku pon dulu mcm tu.. sakit tumit!! nak2 bila bangun pagi.. nak menapak tu.. Tuhan aje yang tahu betapa sakit nyaa...
Aku ada tny ramai org... dan ramai yang bg penyebab yang sama.. BERAT BADAN BERLEBIHAN... huhuuhu!!! tapi skang tumit aku dh kurang sakit nya.. sebab bukan aku dh kurus... tp aku turun sikit berat badan lah... hehehhehe... jgn marah arr!!

Zamila Omar @ Mohammad on April 12, 2010 at 4:52 PM said...

aku tgk ko..aku bayangkan betapa gigihnya ko han..

Zamila Omar @ Mohammad on April 12, 2010 at 4:53 PM said...

eh bukan ko..aku tgk hasil dan jadian kek ko..betapa gigihnya ko..

Mrs. Eeza Herman on April 12, 2010 at 9:56 PM said...

berjaya gak buat kek ekk..
nanti letak gmbar mencah ngn keknya..
sure cute...hehehe

Zana S on April 13, 2010 at 1:13 AM said...

rajin betul hang skang ni. kalau aku, tak rajin nak deco macam2. sakit jiwa aku tgk anak aku nnt makan icing saja. kek biar togel. :p

kira terror lah tuh. tak gi kelas pun dah boleh deco memacam. leh aku dtg makan kek pulak.. tehehe...

LiAnA on April 13, 2010 at 2:26 AM said...

bagus le weiii... percubaan yg dtgkan hasil yg lumayan.. tak yah beli dh jimat byk ni

Elyn on April 13, 2010 at 12:41 PM said...

aku nmpk happy birthday je. tak perasan pun nama aishah kalau ko tak mention ekekek.

tapi cantik kek ko la MR. leh aku tempah bday wafiq nnt ek!!

ena on April 14, 2010 at 12:05 AM said...

wahaaaaaaaaaaaaaa buatku rasa nak nanges tau!!!!

jeles jeless jeless....

teruskan usaha anda MR (sambil tepuk bahu ko...)


tapi kata2 PS tu sunggohhh.... wakakakaka

ShareThis