Friday, April 30, 2010

DIET TU SANGAT SUSAH RUPANYA... KAH KAH KAH

Posted by makcik rehan KJB at 10:20 AM

Maunya tak susah weh...
semalam habis satu setengah botol air mineral 1.5L cap MESRA Petronas punya
kesannya, untuk sessi pagi saja... 5-6 kali makcik dok ulang jamban
dah la toilet Pejabat Pos Rasa ni kena ambik kunci dari PM kalu nak masuk
sampai PM aku maki-maki manja kat aku... Han, ko nak beg plastik tak?
Cisss.... itupon makcik kumpul 2 kali kencing utk sekali kencing taww..
kalau tiap kali nk kencing aku pi kencing
harus basah sp***er aku kan?

 Gambar hiasan, dicopet kat gugel.



Lunch semalam makcik makan biskut hi-fibre cap Jacob jer taww...
[jangan tanya la berapa kepingggg... berkeping-keping punyalah!]
Jenuh makcik melawan napsu serakah nak start keter pegi kedai makan simpang!

Pastu kan, menjelang petang kepala makcik dah berdenyut sebelah, migrain.
Nyuttt... nyut... nyut... [sound effect]
Pastu mengantuk punyalah dasyat....
agak kepelikan di situ, patutnya bila makcik makan reductil nih...
mata makcik patutnya terang buntang
tapi mengantuk sungguh-sungguh bagai dienjut dalam boyan

Jeng jeng... ada yg baru tau makcik ambik reductil haaa
tulah, kome tak baca belog tak kurus-kurus makcik tu...

Petangtu, memandu pulang ke Bayu dalam keadaan separa sedar
tak tipu, tah berapa kali terrrpejam mata
bila bukak jer mata, nampak keta depan punyalah jauh ke depan
mujur tak kena tin-tin-pon-pon dgn keter belakang
sangat merbahaya kan... i know u all lap me sgt banyak
i will not do it again [i will try :-p]

Sampai jer rumah,
lutut makcik menggeletar kelaparan [ok, agak keterlaluan di situ]
terus selongkar dapo 5K makcik tu... jumpa roti gardenia expired tapi belum berkulat
bukak peti ais nampak telur ayam melambak-lambak
sejak Kiptiyah kena terminate, stok telur tak bergerak-gerak
dulu dia dgn Mencah jer yang rajin perabih stok telur dlm peti

Makcik terus berfikiran singkat
letak kuali, tuang extra virgin olive oil cap Tesco
[kena habaq aku guna extra virgin punya, sbb aku tau nnt mesti ada yang tanya :-p]
minyak belum panas, terus pecahkan sebijik telur

kacau-kacau lebih kurang,
angkat itu telur, taruk in between 2 slices of the expired roti
Sebelum sumbat masuk mulut,
tuang sos cili cap Life sikit dan calit sikit mayonis cap Tesco
Lepastu bancuh Vico campur susu Anlene tanpa gula satu mug besor!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Baaaaarulah hilang menggeletar lutut!

Harini punya cerita?
tunggu esoklah makcik cerita...
kang aku takde bahan nak mengarut dalam belog khennn....



Photobucket

8 comments:

adha on April 30, 2010 at 10:25 AM said...

hahahah... aduh nk kurus punya pasal... han han.. mcm2 la ko ne.. kelako tau.. gigih nyah

Azimah@Melati on April 30, 2010 at 10:40 AM said...

eh ko makan reductil tue tak rasa kenyang ker han?? jangan tak makan langsung......makan la jugak...tapi pandai2 la limit.... mau tak gigil pala lutut dok makan biskut jek....

Elyn on April 30, 2010 at 11:02 AM said...

nak diet mmg susah gile. aku skang tak mkn mlm dah. masa nak start tak mkn mlm tido menggigil tu ekekeke.

tapi bile dah biasa.... lauk depan mata pun aku dh tak heran. itu je la cara diet aku. kurus nyer idak gak ekekekek

ena on April 30, 2010 at 11:56 AM said...

aku ni han.. tak payah diet.. kurangkan makan sikit je da mmg gigil2... siap pening2 nak pitam.. sebab tu aku gerun tiap kali bulan posa tiba... huhu

cinta_north2south on April 30, 2010 at 12:09 PM said...

Rehan, maybe drastic sangat kot corak pemakanan bertukar, tu yang buat ketaq lutut. Let's say Rehan punya menu ari2 menu berat...tetiba tukar dgn lite menu, sure badan tak leh terima. apa kata tukar pelan2. Amik meal yang sama tapi dalam kuantiti yang sikit. Paling afdal, guna pinggan yang saiz jauh lebih kecik. Bila badan dah boleh adapt dgn makanan yang sket, baru kot Rehan boleh tukar makan biskut je. :)

isra on April 30, 2010 at 12:31 PM said...

aku pun setuju dgn komen cinta ni han.. jgn drastik.. kurang2kan apa2 menu ko nak mkn sikit2..kalau rasa nak makan nasi makan ler tapi amhik separuh dr biasa ko ambik..nt lama2 oklaa.jgn ketar lutut segala. bahaya jugak

mama_iris on April 30, 2010 at 1:39 PM said...

kak rehan...snap la mcm mana rupa reductil tu....nurul nak amek rx lite rasanya....jom la kak....hahahahha...bukan suh carik downline pon....hahah...kang awal2 MR reject..:-p

adikmanje@ellyazarmilia on May 1, 2010 at 10:33 AM said...

han..terharu pulak aku baca citer nun ko tu...sian pun ada...tabah pulak dia idup sesorang....

ShareThis