Monday, April 5, 2010

KERASTANGAN : SARUNG BANTAL GOLEK

Posted by makcik rehan KJB at 1:36 PM
Lagi projek kerastangan hujung minggu
sempena Mencah tak ada [ikut Babah dia tido umah nenek]

Dah lama sgt dok berangan nk tukar cover bantal golek ni
Bantal ni dapat sekali masa beli sofa Cavenzi 3 + 2 seater dulu
Ni kulit asal bantal tu... kaler merah, kain dia tak best...






















Bantal ni ada 5 ketui semuanya, tapi Makcik sempat buat sarung utk 4 ketui ja
tgh nk siapkan yg no 4, PS dan Mencah dah balik dari umah Nenek
yang no 5 punya sarung entah tahun bila pulak nk buat... hihihihi

Ingat lagi kan kain tebal ni... heavy cotton RM8 semeter
kirim kat Adik Makcik suh beli kat Nilai






















Ukur-ukur lebih kurang, potong, jahit...
ruler ada, tali tape pon ada... yg mana satu aku nak guna ntah




















Kain atas pakai kartun Snoopy tadi
kain belah bawah pakai cotton belang-belng keras kejung RM3 semeter






































Hasilnya siap 4 bijik sarung bantal golek!
Bak kata Aisyah,
Satu untuk Babah!
Satu untuk Mama!
Satu untuk Adik!
Satu untuk Aisyah!






















Photobucket

6 comments:

Noy on April 5, 2010 at 1:51 PM said...

boleh order ke ni?hehehee

makcikrehan on April 5, 2010 at 1:57 PM said...

toksah la noy... buat kena gelak satu brunei saja. hahaha

AISYAH HANI on April 5, 2010 at 4:06 PM said...

mencah siap buat kubu tu..

eynda on April 5, 2010 at 11:00 PM said...

Naper pandai menjahit sangat nih? Jeles tau...boleh buat bisnes la MR ;-)

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ on April 7, 2010 at 1:40 PM said...

uih makin pandai dah ni...x lama lg bleh km tempah..hahaha

nafiiz on April 9, 2010 at 3:37 PM said...

ya allah..
pandainyer menjahit...
saya pun teringin belajar jahit...
bila mintak ngan suami beli mesin jahit terus dia kata tak payah..
nanti mesin jahit tu buat perhiasan..heheheh
terbantut niatku yg suci murni ni...

ShareThis