Tuesday, April 6, 2010

KIPTIYAH LAGI

Posted by makcik rehan KJB at 2:55 PM
Dua hari lepas bil telefon umah sampai
selalunya Makcik buat tak kisah jer pon
Masa nak bayar baru bukak envelope tu...
tengok lebih-lebih kurang, bayar terus via internet banking

Semalam saja gatai tgn, koyak sampul... kelebek bil
Wah wah wah..... bukan main ko Kiptiyah....
sudah pandai tibai talipon rumah pulak ya...
tak puas2 bergayut kat henfon sendiri

Makcik terkejut tengok bil panggilan nasional ada 14 hengget
sebab kami laki-bini memang buleh kata tak penah guna phone rumah
[telefon rumah tu hanya buat syarat sebab nk pakai streamyx]
kalau gunapun, just kadang-kadang talipon umah Nenek Onah
Kalau call Nenek Onah kompomla panggilan tempatan kan...

Makcik capai henfon, terus dail no yg kerap sgt tertera kat bil tu..
010 - 3615911 [sapa-sapa nk berkenalan, sila la dail no ni]
Bergema suara jantan persis suara Anang bekas somi Krisdayanti di hujung talian

"Kamuni siapa ya? tinggal di mana?"
"Nombor talipon kamuni ada dalam bil telefon saya..."

"Errr... Uuuuu... Arrr....." [gagap la pulak ko ekk]
"Ini panggil dari rumah ya.... "
"Saya di Rawang... Saya tak tau gimana nombor saya ada pada kamu..."

"Huh.. sudahlah!" [terus makcik letak talipon]

Siapa lagi dalam rumah ini yang pacaran sama cowok Indon hah!
Takkan Mencah pulek kan.......
Kalau suara cewek, bulehla aku nak isytihar perang dgn Pakcik korang kan...
Eeeiiii..... geram aku tau!

Semalam saja Makcik tanya kat Mencah [masatu Kiptiyah dalam bilik]

"Bibik ada guna telefon ni tak? [Makcik tunjuk telefon rumah kat Mencah]
"Gunaaaa....!"

Laaaagi aku geram hokay!




Photobucket

18 comments:

nicolas on April 6, 2010 at 3:03 PM said...

hoh..berani kiptiyah tu je..titik mr...jgn tak titik jari tuh!

Raihan on April 6, 2010 at 3:11 PM said...

nicolas, memang makcik sgt geram. lagi geram bila makcik report kat pakcik, dia kata : alah biarlah... bukan byk pon.. eeeiiii....

-iLLa- on April 6, 2010 at 3:25 PM said...

heheee..haahahhaa..uwaaaaaaaaa..grrrrrrrrr...umh ku xdak talipon kak...tenet pki p1..
tapi ada bekalkan hp utk apa2 emergency...awal2 ku dh sound bibik..ckp ini hp utk call saya apabila ada apa2 hal saja/kecemasan..ini hp pakai kad tau(top up)..jgn sesuka hati pakai..tiap2 ari ku balik keje..ku akan cek kredit hp..ekekkee

Aku Bukan Bidadari on April 6, 2010 at 3:39 PM said...

Potong jer gaji dia kak

makcikrehan on April 6, 2010 at 3:40 PM said...

biasanya aku loc talipon tu. tapi last month lupa nk kunci balik. mesti selamani dah byk kali dia try nk unlock. ni aku dah lock balik. anyway, haruskah ku potong gajinya 14 hengget? kalau dia talipon aku..mahapla jugakkan..kot nk bagitau apa2 ker. ini talipon cowok!

I want to lose weight on April 6, 2010 at 3:47 PM said...

Bohsia mana laa jd maid ko ni

Nurul Aznil on April 6, 2010 at 4:14 PM said...

Salam,

sangat seronok okay ada anak pandai cakap dan bleh bagi laporan terkini lagi terkena.

lock jer tepon tu...

adha on April 6, 2010 at 4:35 PM said...

grrrrrrrrr bibik ko tu.. pantang lepa la..

bagus ar mencah jd spy ko.....

zuhairy said...

hahaha..funny2..mencah mmg best!

kerul said...

terminate je terus kiptiyah tue

aNa SuZaNa on April 6, 2010 at 5:12 PM said...

betul tu..tolak gaji je..hehehe

Elyn on April 6, 2010 at 5:28 PM said...

ko pi lilit kan je wayar tepon tu kat leher die!!!

LiAnA on April 6, 2010 at 5:43 PM said...

sorok je tipon tu terus.. kekeke.. takyah guna.. sbb MR guna line streamyx je kann..

tini on April 6, 2010 at 6:51 PM said...

kiptiyah oh kiptiyah.. ko sound je direct kat dia. kasi dia tau ko alert. dia ingat mind setting bos sama level ngan dia ke? apa pun, jgn bg dia tau mencah jd spy, kang x pasal dia geram ngan mencah..

Zamila Omar @ Mohammad on April 7, 2010 at 8:50 AM said...

eh..jangan dibiarkan rehan..nanti pijak kepala..

Cik E on April 7, 2010 at 12:35 PM said...

cepat la fired dia MR

ena on April 7, 2010 at 1:31 PM said...

haha cam kes x-maid aku jer...

makcikrehan on April 7, 2010 at 3:50 PM said...

PS tak bagi terminate kiptiyah dulu. dia kata biaqla selagi dia nak kerja. aduhaii..entahlah kan. org laki senangla..bukan depa yg kena hadap muka maid nih. kitani yg buih2 mulut nk pesan itu ini kat depa. nk monitor keja depa. org laki ni, dia pikir senang dia ja kan....

ShareThis