Friday, April 2, 2010

KURUS TAPI PANJANG [KOT]

Posted by makcik rehan KJB at 2:29 PM
*scheduled entry*

Hari-hari dok kata kat dia...
Awat adik kurus jer ni...
Kenapa adik tak tembam mcm Asri [cousin dia]

Lepastu, sedapkan hati sendiri..
Owhh... adik kurus, tapi panjang kannnn...
Sambil berharap anak-anak tak kependekan macam Maknyer
[alah, Babah nyer pon tak lah setinggi mana]

Kira panjangla kan... seluar dah senteng :P










































Dan ini pulak kakaknya
Semalam tengah-tengah malam dia datang bagitau...
Mamaaa... saya berak...
sambil buat muka kunun-kunun tgh meneran

OK lah, budak tgh demam kan... layan terus...
ajak bukak baju, suar, pampers..
selalu tu mak dia delay dulu... kekekeke

Bila nk bukak baju dia cakap
Mama.. saya nak jadi putri.....






















Konsepnya... bukak baju tak habih
sangkut kat kepala lagutu... puteri rupanya...
kot mana yang puterinya entah...
agaknya baju tu jadi 'crown' atas kepala kot...

Bawak pi toilet, nak bukak pampers, nk basuh berak
tengok tak berak ponnn... pampers pon tak basah
Nak main air la tu... layan sajalahh....
siram2 sikit... pujuk-pujuk ajak pakai pampers dan baju balik...

Makcik kagumla anak-anak sapa yang sebaya Mencah
tapi dah tak berpampers... save kan!



Photobucket

2 comments:

AISYAH HANI on April 2, 2010 at 3:00 PM said...

Bior la tak gemuk janji sihat an.. Adib pun belum training diapers-free lagi. Berak kencing tak nak kabor. Aleeya 4 tahun baru tak pakai pampers.

nadja on April 2, 2010 at 3:13 PM said...

seronok kan kak tengok anak2 membesar.. sedih pun ader jge kadang.. rasa nak ulang balik

ShareThis