Monday, April 19, 2010

MY BLOOD GO UPSTAIRS!

Posted by makcik rehan KJB at 12:01 AM
Kak Lis, Nadja dan sapa-sapa tah haritu
yang offer diri nak jagakan anak-anak makcik
sila bertafakur sejenak setelah melihat gambar-gambar ini


Makcik tengah tension membuai Asyraf dalam bilik
Mamatni pon bukan main tunjuk perangai
mentang-mentang mak dia cuti lama
 tangan nak kena berendam dalam buai 24 jam

Tiba-tiba rasa macam senyap sunyi
biasanya dengar kung-kang kung-kang kat hall tu
tak sedap hati lah makcik kau
dengan mencah ni... kalau tetiba senyap-sunyi
baiklah pegi jenguk cepat.... mesti dia tgh buat sesuatu

Baru nak kuar dari bilik, hidung dah bau wangi semerbak
keluar jer dari bilik, nampak budak ni tengah berenang atas lantai
tengah buat pari-pari salji mcm dlm katun Tigger and Pooh
habis sebotol besar bedak Johnson!

Memandangkan budak ni baru baik demam
lagi pulak kesian dia main sorang-sorang
tak jadila nak hamput dia macam selalu
Makcik tarik muka, konon-konon merajuk
dekat setengah jam dia melalak sebab makcik buat tak heran kat dia
asyikla duk ulang suara...

SAYA MINTAK MAAF MAMA.....

Budakni memangggg....
satu hari 80 kali mintak mahap
lepas seminit, bikin onar lain pulak!

Makcik terus capai henpon,
hantar sms mengadu domba kat PS dan Zalia yang berbunyi :

AISYAH MAIN BEDAK HABIS SEBOTOL,
ASYRAF 24 JAM NAK BERENJUT
UWAAAA..... TAKMAU BERANAK DAH SAMPAI TAHUN 2015!



Photobucket

15 comments:

Zana S on April 19, 2010 at 12:16 AM said...

huhuhuhu..simpati ke mencah sbb men sensorang.. :d
seb bek dia pandai ckp mintak maaf. kalau anak ku, mau aku yg kena mintak mahap ke dia. ;p

gitulah kalau anak dua. mmg berpusing dunia dibuatnya. anak aku pun pernah buat keja mcm mencah tuh. paling best, dua beradik men bedak kat tangga. tabur cantik2. aku tgh masak terpaksa benti mop tangga. tak pepasal ada anak beranak masuk spital jatuh tangga licin. lahaii anak..

Adrina Adi on April 19, 2010 at 12:25 AM said...

adoi la MR. kak ed tak tau nak gelak ke, atau nak kesian kat MR. gelak sbb si mencah ni mmg kelakar giler.

sabar banyak la MR cayang oii.. dugaan. bukan anak orang lain, anak sendiri jugak. hihi.

cinta_north2south on April 19, 2010 at 4:45 AM said...

Takpe la Rehan, takat main bedak tak susah sangat (kot) nak ajar aisyah lenkali JANGAN main bedak...berbanding dgn budak 3 tahun kat sini yang memang tak heran nak main bedak tapi cukup suka mencarut bab*, s**l, anak har**...haaa lagi susah nak kasik perbetulkan? hehehe...

Nadiah Sidek on April 19, 2010 at 5:50 AM said...

hihi..habis 1 bdn penuh ngan bedak. bdk2 tgh nak membesar..kena sabar je la :)

TopsyTurvyMum on April 19, 2010 at 7:20 AM said...

kena vacuum la nampaknya tu..bedak berterabur bukan boleh nak main sapu2 jer..

sama la anak2 haku satu hari dia punya sorry berlori2. biasa aku jawap..

"sorry no cure!" <- kalau hangin sgt!
" your sorry is for berry naik lori makan kari"<- tak brp hangin laa

Anonymous said...

comel la mencah..geram tgok..ala kak jangan cakap macam tue..saya baru nak pelan lagi sorag heeee...

e i c a h on April 19, 2010 at 8:53 AM said...

ini lah yang saya takut sgt! tak lama lagi nak tambah sorg lagi..

fabulous.farah on April 19, 2010 at 9:03 AM said...

hahahahahahha...saya mintak maaf mama tu part paling kelakar..die tahu rupenye die buat salah=p

sabar yer..=p

Me on April 19, 2010 at 9:36 AM said...

ala MR... biasa le tue... semua budak mcm tue.. learning process.. kretip apa cik aisyah tue.. buat salji dr bedak... budak nie kalau kita ckp lembut2 n BYK KALI insyaallah ok... ko jgn asik marah je kat cik aisyah tue nnti immune plak...

Cik E on April 19, 2010 at 9:40 AM said...

hehehe..sabar je la yek..seb baik mandi bedak je..kompom mencah wangi seminggu

Nurul Aznil on April 19, 2010 at 9:43 AM said...

Salam,

Subahanallah pandainya Mencah ni... nak gelak sat... MUAHAHAHAHA...

ok, time tu berfikir, entah macam manalah anak teruna ku plak nanti.

sepupu sepapatnya amat suka tuang syampu, bedak, sabun basuh baju dalam mesin sampai tersumbat.
kena dapat 'ajaran' dari sepupunya ini, ada jugak masuk paper dengan headline, 'ibu kejam gantung anaknya kaki keatas kerana main bedak'...

oli on April 19, 2010 at 10:42 AM said...

rehan,
anak u boleh kawan dengan anak i...
hantar rumah i...

Anonymous said...

MR, adda pun besa buat mcm tuu... sabaq jer...

Alida Ali on April 20, 2010 at 12:44 PM said...
This comment has been removed by the author.
ena on April 20, 2010 at 3:06 PM said...

weiii mencah baek tau!! pandai gak mintak mahap..
anak jantan aku tu pon maen bedak.. kena marah menangis takmo berenti sampai sumer orang migrain!! adoiii geramnya akuuu...........

hahaha tak tahan tu.. tak pasal2 takmo banak ekekekekeke

ShareThis