Thursday, April 15, 2010

OFFICIALLY MAIDLESS

Posted by makcik rehan KJB at 9:32 PM
I 'freed' her yesterday.

Actually makcik malas nak cerita lagi dan lagi pasal dia
Let bygones be bygones, 
tapi aku kompom,
korang mesti gedik tanya apa jadi lepas aku dpt sms tu kan? :p
OK, lepasni korang takyah pikir pasal dia dah yer...
baik korang tolong makcik pikir, lepasni sapa nak tulong aku lipat kain
sebab lipat kain dan iron baju adalah kerjaan yang paling aku benci!

OK, lepas baca sms tu 
[which was sent at 1pm something, but makcik only notice it by 4pm]
Makcik terus capai talipon, call back that number

Suara laki-laki superman indon tergagap-gagap jawab,
Makcik tak bagi chance... macam peluru aku becakap
tapi makcik tak mengamuk atau memaki hamun
makcik bercakap steady mcm pegawai imegresen, skema dan tegas!
i know, mesti kiptiyah dah bagitau kat geng2 dia mcm2
alah, mcm makcik la jugak... kepochi kat korang mcm2 pasal dia kan
dia takde belog mcm makcik, so dia kena citer verbally
bila citer direct, mesti special effect dia lagi mantop kan
mesti geng-geng dia pon benci giler kat makcik

Lebih kurangnya, this is what i've said
Assalamualaikum, saya ni majikan kiptiyah
tadi kamu ada sms saya suruh saya pulangkan isteri kamu kan
jadi kamu dengar sini saya nak bagitau
petang ini jugak saya pulangkan isteri kamu, 
saya pon tak hingin nak simpan dia lagi

Laki-laki superman tu potong cakap makcik
Kak... kak.... saya ini Paman nya, yg ngantar sms itu suaminya
dia minjam talipon saya

Tak kisahlah kamu siapa... tapi kamu dengar sini baik-baik apa saya cakap

prom pang - prom pang...
giler kuat suara aku bercakap
silap2 PM kat sebelah pon dengar
makcik terpaksa ckp kuat-kuat dan cepat-cepat 
sbb nak kontrol suara aku yang menggeletar
menggeletar sebab aku tahan marah!

Makcik bagitau laki-laki superman tu apa yg aku bengang pasal pompuan tu
dan makcik repeat for sooo many times that she have changed a lot from the day she started

Laki-laki superman tu berkali-kali cuba nak mencelah tapi aku tak bagi chance
sebab aku talipon dia bukan untuk berbahas atau berpidato
sbb aku tau, orang Indon memang pandai berpidato
[keturunan presiden Sukarno kan]
kalau dia dan 'bersuara' kompom aku yang kalah nanti
makcik talipon dia sebab makcik nak dia yang dengar apa makcik cakap

Teknik ni abang aku yg ajar
bercakap dgn nada tegas, straight to the point,
jgn meleret-leret...
dan jangan bagi peluang untuk pihak lawan mencelah atau bertanya soalan

And, when you've done
always finish it with ayat yang killer dan boleh bikin lawan berasa terkesima

Cukuplah 6 bulan kiptiyah kerja sama saya
saya ucap terima kasih sebab dia jaga anak-anak saya
walaupon saya dah anggap dia macam keluarga *ayat power beb*
dan belikan dia macam-macam, layan dia baik-baik
saya tak pernah nak marah-marah dia walaupon dia asyik bergayut di talipon
dan asyik masam muka bila saya pesan atau suruh dia buat kerja
Akhirnya macam ini dia buat sama saya
saya halalkan segala pakaian dan barang-barang yg saya belikan untuk dia
saya halalkan makan-minum dia selama dia tinggal dengan saya
gaji dia bulan ini saya sudah bayar penuh,
biarlah, saya halalkan.
Petang ini InsyaAllah saya hantar dia.
Assalamualaikum.

Demam panas Mencah tak surut2
lepas makan ubat OK la 4-5 jam
pastu panas balik.
Dahla siksa nak bagi mkn ubat

*Asyraf is doing fine, Alhamdulillah*




Photobucket

4 comments:

Elyn on April 16, 2010 at 9:04 AM said...

ayat yg killer tu pun aku dh pakai masa aku shoot 1st maid aku!!! tp dierang ni bebal kot. tak paham. lepas 6 bulan keje kat mana2 sure ulang balik pangai.

Adrina Adi on April 16, 2010 at 9:50 AM said...

maid indon will always be maid indon.

maid kak ed dulu tak tinggal sembahyang, puasa cukup, terawih cukup tapi sanggul lari dari kak ed then get pregnant dgn boipren dia.

mmg anti diorang nilah!

Cik E on April 16, 2010 at 9:51 AM said...

cayalah MR...

*kita pun kalau nk tahan marah suara mesti mengeletar gak*

AISYAH HANI on April 16, 2010 at 12:33 PM said...

Sabo je lah an.. Mencah ngan Asyraf demam sebab rindu kat bibik ke???

ShareThis