Wednesday, April 21, 2010

PERANG POSTER

Posted by makcik rehan KJB at 9:09 AM
Ni semua syok-syok jer tawww....
jgn kome ingat akuni hadap sangat nak berpolitik
koser sangatlah haku nak campur tgn macam perempuan ittew
siap main netball tuuu... keh keh keh
[pesanan PS, jgn sakit jantung sudah yerrr]

*lagipon makcik bukan bakal pembuang undi di sini*

Saja nak tunjuk kat kome-kome diluar sana
maklumlah, bukan tiap-tiap bulan ada pilihanraya kecik kannn...
Lately, beginilah lebih kurangnya kemeriahan suasana Pekan Koboi Rasa ni
dengar khabar, bapak menteri KPKK pon nak turun sini Sabtuni
sajer jer taww... kalau takde election kann...
sapa pon tak sudi nak mai daerah hulu banat ni
kan Syani kan... kan Yong kannn....

Gambar-gambarni makcik snap semalam
feeling-feeling jurugambar dari Malaysia Kini sekejap :-p
Masa ni makcik nak kuar 'mengopi' dgn Kak Ina Pos
poster dan bendera BN memang menguasai suasana
sebab Pekan Rasa ni majoriti orang cina dan india




Booth ni sikit lagi nak bertentangan dengan pagar Pejabat Pos




Zoom sikit.... gambo memang semulajadi gelap...
sudahla kamera makcik berkualiti pasaran gelap...
orang-orang dalam booth tu pulak tambah menggelapkan situasi
oooppss... sekadar nak menggambarkan suasana... bukan racist yaa...




Keluar jer dari pagar Pejabat Pos,
kalau langut kepala, nampak ini...





Ini pulak booth PR
booth ni terletak betui2 sebelah Kelinik Kumar
[Ejaan dia memang K.E.L.I.N.I.K yer kawan-kawan]

Aku speku tuan dokter tu mesti org PR
sanggup dia 'mewakafkan' garaj keter dia jadi markas
[speku jer taww... koser aku nak menyiasat kesahihannya]




Ini terowong bawah landasan komuter
kalau nak masuk/ keluar pekan Rasa
kenalah mencemar duli lalu kat terowong ni
kalau hujan lebat sikit dari biasa, terowongni kompom banjir!





Zoom lagi....
Bendera dan poster BN bersepah disana-sini






Penyokong-penyokong PR sila jangan berasa kecewa
poster dan bendera depa memang tak berapa banyak bersepahan kat area Pekan
tapi kat tempat-tempat lain tetap bersepahan dengan jayanya... hehehe





Ini simpang nak masuk Pekan Rasa
Kat belakang kain rentang tu ada sederet kedai 3 pintu
kat situlah saban hari makcik korang mencekik
kalau makcik dgn Kak Ina Pos pi kedai tu
kiranya kami ni dapat layanan VVIP la...
maklumla... PEGAWAI TADBIR la katakannn.... 
[saja tulih hurup besaq nak bagi Kerul jeles :-p]
tambah pulak kami biasanya orang paling awal makan tengahari... hahaha



Last but not least...
ini bukan simbol sebuah parti baru yerrr....


Teh tarik buih baekk punya!
Dihirup pelan-pelan sambil mengumpat bekas pengerusi PID 
yang songlap 800 hengget duit sumbangan YB tahun lepas!



*sapa teringin nak 'mengopi' mcm makcik, sila apply jadi assistant aku*




Photobucket

15 comments:

Me on April 21, 2010 at 9:20 AM said...

woi MR tertekan baca N3 ko.... :p Pegawai tadbir yeee.... baik ko keje rajin2 n wibawa. sabtu nie boss BESAR ko nk dtg heheheh.. apahal la pengerusi tue 800 hengget pun nak songlap ke...

cinta_north2south on April 21, 2010 at 9:30 AM said...

Rehan, satu poster je went missing. BIZKIZZ COLLECTION!! hehehe

adha on April 21, 2010 at 9:40 AM said...

ko da mcm repotz ar.. wakakak.. detail story tu. kah2...

isra on April 21, 2010 at 9:48 AM said...

pic last yg tak menahan tu weii.. berbuih2 lagii sambil mulut ko pun berbuih2 bergosipp kes pecah amanah hahhaha..

Cik E on April 21, 2010 at 9:50 AM said...

mau..mau..saya mau jadi assistant MR...supaya hari2 leh minum teh tarik byk buehhhhhh cam tu ...

makcikrehan on April 21, 2010 at 9:53 AM said...

Hahaha... patutnya aku isi borang calon bebas aritu. Orang offer 50K suh tarik diri, dan-dan aku tarik diri. kaya sekelip mata. kekeke.. kejinya pemikiran aku kan?

makcikrehan on April 21, 2010 at 9:54 AM said...

Cik E, nk jadi asstnt makcik kena kepoh2 ala2 makcik joyah mcm makcik. kekeke... kena selamba melahar orang. muahahahaha...

makcikrehan on April 21, 2010 at 9:55 AM said...

isra, siot tau pakcik tu. satu Hulu Selangor tahu perangai pembelit dia. satu dunia dia putar baekk punya! masa kat kedai tu, aku join makcik tokey tu ngumpat pasal pakcik tu...hahahaha

Alida Ali on April 21, 2010 at 10:18 AM said...

Pilihanraya kecik lg meriah banding pilihanraya biasa...

TopsyTurvyMum on April 21, 2010 at 10:33 AM said...

ada pilihanraya ke? pasai pe?

kelinik tu..mak aku pun eja gitu hehehe

fabulous.farah on April 21, 2010 at 10:45 AM said...

betui kut speku mr tu..ejaan kelinik tu ejaan lame ke?

makcikrehan on April 21, 2010 at 10:51 AM said...

TTM, election kecik sbb ahli parlimen meninggal

makcikrehan on April 21, 2010 at 10:53 AM said...

dah nama pon Kelinik KUMAR kan. KUMAR adik-adik.. KUMAR yer... ejaan pon hantam style kemar gakla..muahahah

nadja on April 21, 2010 at 3:02 PM said...

best ker mengundi nih.. malas nak mendaftar.. ehheh yang paling best yang last tuh.. teh tarik time.. relax kan kepala otak.. ehhehe

ira_kecik on April 21, 2010 at 3:20 PM said...

berpinau mata tgk poster gantung bebanyak nie...... poning nak pilih....hehehehe macam la ira amik port......

ShareThis