Monday, April 19, 2010

TERLUPA BAWAK STRAWBERRY

Posted by makcik rehan KJB at 1:01 PM
Dah 2 entry MR merungut pasal barang dapo yang dah kekeringan kan
Makanya malam Sabtu tadi, lepas kenyangkan perut
makan free kat umah Nenek Onah
berbondong-bondonglah kami 3 beranak
pergi melaburkan wang hengget kat Tesco Rawang

Poyo-poyo makcik korang jual shopping bag kan...
sekali, aku sendiri lupa bawak shopping bag aku
tatkala membeli kemudian belah di hari Sabtu!
Horror beb... dahlah beli barang penuh trolley

Alkisahnya, 
Mencah kuarkan strawberry pout tu dari handbag Coach tak ori makcik
dok main sangkut-sangkut kat basikal pink dia yg dah jahanam tu
langsung terlupa nak masukkan balik dalam handbag Coach tak ori

Makanya, hazablah nak mengangkut barang masuk dalam rumah
mujur ada bakul baju yang berada di tempat kejadian [porch]
lantas digunapakai seperti di bawah...

Macam baru balik dari merompak saja!


Terpaksa beli bedak baru...bedak yang dok ada dah habis Mencah bantai!

Sementara makcik mensetelkan hal hutang-piutang di bank petang ni
hadek-hadek dan ibuk-ibuk sekalian
redha sajalah menatap gambar-gambar brg belian yang seterusnya di bawah ini :-p


Beli lagi 2 container untuk isi susu budak-budak ni
bekal untuk letak kat Bukit Beruntung




Bekalan telur kunin untuk Mak Mencah...



OTWC tu PS punya
KOPIKO tu MR punya [Aznie, im giving it a try!]
Hat yang lain-lain tu jangan tanya sapa punya....




*Semuanya aku punya!*






Photobucket

3 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ on April 19, 2010 at 4:23 PM said...

hahaha..semua mak cik yg punya... la ni beli sket pun ratus2 kan.. iskhhh

Nurul Aznil on April 19, 2010 at 4:56 PM said...

Salam,

ya ko-pi-ko-pi-ko-ku!
go go MR!

nadja on April 19, 2010 at 6:19 PM said...

hah kak membeli membelah sakan nyer hehehe... sayer belum kehabisan lagi neh.. tunggu nak paw toke kayu balak jap.. ehhe

ShareThis