Tuesday, April 6, 2010

TUTO IT : DISPLAY RECENT COMMENTS ON SIDEBAR

Posted by makcik rehan KJB at 11:45 AM
Makcik korangni bukanlah pandai sangat
tapi bila orang tanya, Makcik kongsikanlah kat sini
buat sapa2 yg nak display comments kat tepi sidebar
begini caranya. Ada 2 cara :

GUNA GADGET SEDIA ADA YANG BLOGSPOT BAGI
pegi Setting, pegi Layout, pegi Add a gadget, pegi Most Popular
click kat Recent Comments, click SAVE

Siap! Anda akan dapat hasil seperti berikut :
    











Jaja, Makcik printscreen belog hang buat sampel yaa...
Sapa nak tengok live view, sila ke belog Jaja



Cara kedua, agak leceh. Yang mcm Makcik punya.
Makcik sendiri buat sampai 2,3 kali baru jadi.
Makcik nak buat tuto utk yg ni jugak,
tapi bila paste HTML code tu kat sini, dia tak kuar pulak
Iskk... cuba yang mcm Jaja tu dulu la ekk
nanti Makcik belajaq bagi khatam dulu
camana nak buat yg mcm Makcik punya

Aznie, harap ini sedikit sebanyak dapat membantu!


Photobucket

2 comments:

Elyn on April 6, 2010 at 1:14 PM said...

hehe sesekali ko buat tutorial bagus gak wei!!

Nurul Aznil on April 6, 2010 at 2:57 PM said...

Salam,

WoooHooo! Teacher MR the besssssssst!
Arigato¬

ShareThis