Sunday, May 30, 2010

APA BERLAKU DI HARI WESAK

Posted by makcik rehan KJB at 6:20 PM
Seperti yang makcik gembar-gemburkan
hari Jumaat nak fly pegi sopping kunun2 terapi minda
setelah semua bini-bini seMalaysia tak available nak teman Bini Sepol
makcik akhirnya ditemani oleh adik sendiri
[satni hang dah kawin, sapa lak nak teman aku Ah oiii]

Huwaaaaaa...... giler punya berabis, paling hebat dalam sejarah!
Nilah bahana pi sopping tak bawak laki
bawak pulak adik sendiri... yang byk membagi sokongan moral kat kakaknya
Kak ambik tu kak, ambik ni kak, murah ni kak... rugi hang tak beli kak....
nampak gaya pasni makcik kena pakai sistem sampul macam Tiara
Mujurla haku tak selalu buat perangai laguni... haru sungguh!

Makcik nak tempek barangan dan jumlah pembelian pon tak berani
sebab PS korang tatau lagi berapa total aku habis
kang kalo dia skodeng ini belog, matik aku weh!
kalau dia tau berapa ringgit malaysia sudah terbang itu hari,
mau dia sekeh kepala binik dia 18 kali dush! dush! dush!
Muahahahaha... jgn marah bang, i lebiu sgt manyak

Bila makcik cakap berbelanja paling hebat dalam sejarah kan
korang kena hengat tawww.... hebat dalam erti kata Makcik Rehan
adalah hebat dalam kategori marhaen sahaja hokay
bukan hebat dalam kategori urban atau elite atau bangsawan
Takde maknanya makcik habis beribu-riban tawww
Takdela sampai sama harga macam netbook shocking fink Eynda taww
jugak tak sampai harga Nokia E72 dan Nikon Coolpix beliau
[marah hakak Eynda dipercontohkan... jgn marah kakak, i lebiu muah! muah!]

But anyway, makcik sgt puas hati sebab berbelanja pakai cash
so takdela mimpi ngeri nak bayo hutang kad 'gores dan menang'
[padehalnya masatu mesin CC kat cashier tu offline! cis, cis dan cis lagi!]
dah punch, punch dan punch, tetiba nak swipe kad tetttttttt....
mujurla hadik aku ada di tempat kejadian, dia la kena pi gegas cucuk cash kat bawah
mesti makcik kena maki dgn orang yg beratur di belakang makcik
macam kes Chloe aka TTM kena masa beli acuan horn haritu la bih kurang
awatla tak habaq kat aku awai-awai kaunter tu CC tgh offline huhuhu
mujur ada cash weiii... dibuatnya aku soping masa tgh kering
huwaaaa mana nak taruk muka gebu haku weiii...

On the other notes.... [perghh...tetiba speaking Amerika]

Harini PS tarak kat umah
subuh-subuh sepiie dah berangkat pegi Klang
Buat apa? Apa lagi.... tak kan pi angkut kontena kot...
Pi jadi 'nelayan' la.... bawak kotak ikan bukan main besaq
Makcik kata kat dia, macamni gaya kalu
habihla sumer nelayan laut dalam dan pesisir pantai tak leh carik makan!
[ada unsur-unsur Geografi peringkat PMR disitu]
tatau pukul berapa ratus nak balik tah
la ni dah pukul 6.00 ptg, bayang pon tanampak lagi
esok keja lak tu... malam kang kompom pingsan tak hingat donia

Cewah, kemain makcik kondem hobi pakcik korang kan
kunun-kunun memancing sampai tak hengat donia
Haku sendiri padehalnya bila sekali-sekala dapat pi soping
selagi shopping mall tak tutup selagi tu haku tak jumpa pintu kuar!
kah kah kah kah

Gambaq-gambaq di hari minggu kita cerita kendian lah
Mencah dok asek mintak susu semedang
malas dah haku nak pi cari kabel kamera
entry ni pon sebenaqnya makcik taip dari pagi tadi
banyak sgt pause, panggilan dari hanak-hanak
kejap nak susu kejap nak basuh berak
dah petang cenggini baru boleh publish





Photobucket

2 comments:

Ealyie on May 30, 2010 at 9:34 PM said...

wahhh.. meriah lah esbok ngko ek MR malam kang.. paatu sila la tayang2 kat kitaorg ni apa je ikan2 yg pakcik kayo dapat tuuu ek..ek..

ena on May 31, 2010 at 8:50 PM said...

aku nak gambo! nak gambo! nak gambo!! cerita tanpa gambo adalah tidak enak!! cepatttttttttttttt

ShareThis