Wednesday, May 5, 2010

BURGER TELUR GILER PUNYA SEDAP

Posted by makcik rehan KJB at 12:47 PM
Burger telurni patutnya nama saintifik dia adalah benjo kan?
tak kisahla nama apa pun, 
saja nak pukul canang... semalam dinner makcik ngap ni...
yang heavennya... telur 2 bijik hokay!

 Jangan nak bagi tazkirah kat aku plak, 
kunun-kunun cara diet aku salah ke hapa...
aku makan roti ni dah cukup bagus tawww
dulu-dulu makcik korang dinner makan nasik goreng 2 pinggan taw!







2 hari lepas makcik beli begni kat Pasar Pagi Rasa
Aisyah macam biasa... Beg ni memang sesuai untuk saya Mama!


Dalam gambau kemain besau, actual kecik jer... 
muat letak botol susu depa 2 beradik,
CD 3 keping, bekal puree adik...
senang nak hangkut bawak naik umah Maklong pagi-pagi



Dannnnn.... khas buat TTM
ini dia diaper bag anak-anak aku
habuan nk isi CD dan baju-baju yang dah dipakai
Pagi-pagi beg ni kosong - makcik hangkut bawak pi Umah Along BB
Petang-petang PS hangkut sebundut bawak balik Taman Bayu
malam harinya sakanlah aku mengganyang membasuh kain, 
eh mesin yang ganyang...hehehe..


Makcik buat sendiri taw beg ni
tadak pakai pattern dari mana-mana
aku hantam jahit sukahati saja
inner beg ni makcik layer dgn plastik tebal beli kat Nagoya RM8 semeter
malas nak snap gambo bahagian dalam bagai...
tu dalam tu... sebundut CD dan kain baju busuk hancing!

Sebelum korang tanya...
Pagi makcik hantar budak-budak,
Petang bapak depa balik kerja ambik depa...
Adil dan saksama bukan?



Photobucket

8 comments:

zealvia on May 5, 2010 at 1:20 PM said...

amoi cantek nya beg bunjut tuh!

nadja on May 5, 2010 at 1:25 PM said...

heheeh kak nih promote burger telur ker promote beg..?? eheheeh

makcikrehan on May 5, 2010 at 2:33 PM said...

tahlah, makcik pon tak tau apa modus operadi entry ini... bahana org lapar la kot ni... hahahaha

e.l.i.s.s.m.i.e on May 5, 2010 at 3:14 PM said...

rajinnya jahit beg.kalo aku, beli ajer..hehehe

ena on May 5, 2010 at 3:51 PM said...

eh buatkan aku beg bunjut cam tu... ehehe

tapi (eh.. seswai ke pakai tapi?)

bag eh buger tu mmg nampak sedap.. aiii kecur air liur aku

makcikrehan on May 5, 2010 at 4:01 PM said...

mama iQa ni ayat dia dah berbelit-belit dahni. ko pon diet cam aku ker mama iQa weh? melelong-lelong cakap mcm aku jugak haa.. kahkahkahkah

Me on May 5, 2010 at 4:41 PM said...

burger tue ,engiurkan.. terus nak beli buat mkn mlm.... bag... ko sangat gigih aan menjahit...

TopsyTurvyMum on May 6, 2010 at 1:15 PM said...

melelh ai tgk benjo yu tawww.. i pose taww!!

hahaha..comel la bag hang tu MR...jahitkan aku seketoi!

aku beli kain buat LV aku tu kat carboot sale..lelong2 punya..hahaha

ShareThis