Saturday, June 26, 2010

BERAK BERDARAH

Posted by makcik rehan KJB at 8:50 AM
Susah hatinya haku... 2 kali talipon Maklom Ibu
berak cirit lagi budak sorangni... berdarah pulak tu
lembikla anak aku.... makin susutlah badan...
badan pon panas, demam....























Ni gambar lama,
skang budakni sgt kurus....


Info pasal cirit birit dikalangan bayi dan kanak-kanak di sini
Makcik nk cuba cara yang disarankan kat blog Dr Hamid tu...
bagi air didihan nasik... adik cepat sihat dik.... nanti buleh kita pi piknik!

10 comments:

Sarid Derus on June 26, 2010 at 8:55 AM said...

MR..aku pun tumpang risau..bab2 budak kecik ..memang aku panik..ko bawak g jumpa pakar kanak2 dah?..cepat baik ya si asyraff... :)

Nurul Aznil on June 26, 2010 at 9:08 AM said...

Salam,

risau nyer me. Asyraf cepat sembuh ye...

ena on June 26, 2010 at 1:09 PM said...

kesian aserap... cepat baik ye...

Kak Mah on June 26, 2010 at 2:16 PM said...

cirit birit ni biasanya doktor memang tak bagi minum susu....tapi kesian pulak kat anak.... ko dah bagi yakult dah?? tanya mija..aritue anak dia pun kene cirit birit demam sampai lembik gak.... aper ntah doktor bagi ada dia cerita dalam blog dia.....

azimah fauzy on June 26, 2010 at 4:17 PM said...

salam MR,
shiannye Asyraf. sampai berak darah tu. nanti bawak le g klinik. mana la tau kot2 bukan cirit birit biasa. takut rotavirus je.

Nadiah Sidek on June 26, 2010 at 5:46 PM said...

smg asyraf cepat sembuh..

tini on June 26, 2010 at 8:57 PM said...

cepat sihat asyraf, mama risau.. aunty pun risau. badan dia start panas sbb air dah kurang kot (anak2 aku cam tu bl cirit birit). kalau ko ada pokok inai mana2 senang cari, rebus akar bg dia minum air, i'allah ok.

kamalnzura on June 27, 2010 at 9:08 AM said...

try bg mandi ayaq daun bunga raya, kot hilang panas bdn..

Me on June 28, 2010 at 9:39 AM said...

MR.. hari nie en aysraf apa kabar?

Sham Kamarul on December 15, 2013 at 8:29 PM said...

selalu sgt org sarankan minum air..tp pada saya bg je baby makan pisang

ShareThis