Thursday, June 3, 2010

GIGI. BUKAN KUMPULAN GIGI YANG NANYI LAGU JANUARY TU...

Posted by makcik rehan KJB at 12:23 PM
Gigi anak Sepol ni haaa...
sekarang sudah rajin gusuk gigi
dulu sangatlah malas gusuk
sebab mak dia yang malas gusukkan gigi dia

Sekarang sudah duduk dengan Maklom Ibu
so, Maklom Ibu sgt rajin gusukkan gigi dia pagi dan petang 
[TQ Maklom Ibu, we lap u sgt byk!]
Kalau dgn mak dia, kadang2 pas mandi nak bedakkan anak pon malas
dengan alasan, bedak powder tak baek utk kesihatan hanak-hanak
sebab berdebu... nanti kena athma
[sila tiru alasan ni kalau kena keji dgn ibu mertua sbb tak bedakkan anak :-p]

Weekend haritu, dia yang mintak nak gusuk gigi masa mandi pagi
dengan ucapan : Gigi saya dah kunin Mama
Yelah yelah... mak ko punyalah pemalas
sehari tak gusuk gigi sampai kunin gigi ko ye nak

Lepas gusuk, terkinja-kinja mintak dokom sebab nak tengok cermin
[menyesal puji gigi dia putih bersinar - dah nk tengok cermin pulak]
putus urat pinggang nak dokom budakni tengok cermin
last timbang 3 bulan lepas 17 kilo
sekarang hagak-hagak dah berapa kilo?

Pembayang seperti di bawah :
Pagi-pagi, nasik lemak separuh bungkuih
Pukul 11 pagi Maklom Ibu suap nasik lemak lagi separuh bungkuih
Pukul 1 or 2 nasik lagi - Kakak Farah balik skulah
Petang sebelum Babah jemput balik, nasik lagi satu round
Juga tak lupa desert pencuci perut koman-koman satu hari 5 botol

Pandai-pandai hangpa la nak kira
Makcik tak geti, Maths dapat 5

Saksikan gambar gigi beliau
beliau yang minta gambar ini ditangkap
lepas tengok, sendiri puji diri beliau
Gigi saya putih la Mamaaa...




Gigi hang jarang macam gigi mak hang jugak
Tapi hidom hang kembang bukan ikut hidom mak hang.... 
ikut...

dush! dush! dush!
Makcik Rehan cedera parah kena sekeh dengan somi beliau
yang tiba-tiba saja telah bertukar menjadi Satria Baja Hitam!




10 comments:

mama_iris on June 3, 2010 at 12:41 PM said...

sokkeee la kulit Mencah.....halus mulus telus betol.......mcm kulit nurul dulu~~tifffuuuussss

TopsyTurvyMum on June 3, 2010 at 12:50 PM said...

hanak sulung aku...gi specialist dentist...sekali gi paling koman $130..paling aku nak terberak bayo $450..

aku yg sibuk jaga gigi diaaa..(pasal kita yg bayo) dia wat dek jerrr...campur2 semua dah bayo ke dentist tu aku sorang boleh balik m'sia setahun 4 kali!

haku pun hidom anak kembang bukan dari gen haku wakakaka!

Elyn on June 3, 2010 at 12:53 PM said...

hihi anak aku pun folo hidum bapaknyer MR!! seb baik anak aku tak folo tinge aku. kalau tau jatuh saham gegegege

ena on June 3, 2010 at 2:12 PM said...

idom anak aku pon kembam! ikot pidaus la tuh!!

eh eh aku tak kena sekeh pon? hahaha ooo patut la! pidaus tak baca blog ko! kekeke

Nurul Aznil on June 3, 2010 at 2:22 PM said...

Salam,

muahahaha... my mum cukup-cukup-cukup tak bagi pakai bedak kat anak-anak kecil. "mengeringkan kulit", katanya. maka. tak pakai bedak lah anak kami.

Azimah@Melati on June 3, 2010 at 3:13 PM said...

seghuper haku jek perangai ko nieh..... lepas mandi koser nak bedak2 segala.... gosok gigi bila teringat baru suruh ehehehehe....

zealvia on June 3, 2010 at 5:06 PM said...

ikut aku pon malas nak gosok gigi anak tau..tp bila cikgu mntak beros gigi..segan plak rasanya!

Jaja on June 3, 2010 at 7:31 PM said...

bagus mencah gosok gigi..mama rajin gosok gigi x?klu malas, mencah gi tlg gosok gigi mama pulak yee..hahahahah
klu anak aku, rajin gosok gigi dgn alasan, gigi dia x jongang klu gosok. apa kaitan pun tak tau lah...hikhikhik

adha on June 3, 2010 at 9:59 PM said...

anis tak bg pegang gg dia.. dia gusuk2 pun sendiri.. kadang aku lap ngan tuala.. nasibla gg 8 btg jek

** sakit perut aku tgok gmbr2 hang masa tua.. laki hang masih hensem wei.. p sedut lemak cpt.. kalau cun aku nk join.. hahaha


** ni leh wat lagu.. cinta ku sekukuh tembok pagar.. mcm lagu indon.. cintaku seteguh tugu Monas... hahahaha.... best2...

Kamariah Awang on June 3, 2010 at 10:13 PM said...

Cantiknya aishah... cucu menantu! Baru hari ni terjumpa blog rehan...

ShareThis