Friday, June 11, 2010

LAGI SEBAB SUKA SHAH ALAM

Posted by makcik rehan KJB at 8:15 AM
First time belik, tapi bukan 1st time makan
selalunya orang lain yang beli, makcik tolong makan :-p
Ada satu haritu makcik merengek-rengek manja kat PS
[bukan di malam Jemahat yer hadik-hadik]
mintak beliau belikan donut gebu-gebam dan bertopping laguni



Manalah Abang nak carik Makcik Rehan oiiii...
Kat Rawangni ada donut KING'S jer...

Tapi ada sekalitu beliau pegi terjah vendor celah mana tah,
beliau telah membawa pulang Dunkin Donut punya donut
malangnya, makcik makan suku ketui saja
selebihnya keras kejung dalam peti sejuk
setelah cukup tempoh pertapaan 2 hari 2 malam
secara diam-diam, donut tu telah terbang masuk tong itam

Hangpa baca diam-diam sudah
beliau tak tahu pon donut tu ada sayap boleh terbang sendiri masuk tong
beliau sibuk dengan kelas Subhanallah lately
tak lama lagi mungkin dah boleh masuk Akademi Al-Quran :-p
so, beliau dah lama tak sekodeng belog makcik
so, kesimpulannya... beliau mungkin terlepas membaca entry ini

Anyway, pokok pangkal kepada entry ini
donut Big Apple di atas tadi telah dibeli di SACC Mall Shah Alam haritu
Lazatnya tak terhingga, sampai menjilat kotak
sampai 2 hari Mencah dok geledah peti sejuk nak cari donut
nampak gaya, kena jugak belajar buat Donut Malus Domestica!

OK, ni pulak soklan Matematik versi Makcik Rehan
tak payah pening-pening nak pakai cake leveller [betoi aku eja?] mcm TTM

Berapakah jumlah asal donut tersebut?
Berapa ketui sudah masuk mulut makcik?
Berapa ketui sudah masuk mulut Mencah?

Berapa luas mulut PS ternganga kekagetan
bila tengok binik beliau bawak balik donut sampai setalam?

10 comments:

fabulous.farah on June 11, 2010 at 9:25 AM said...

huhu..sama lah..farah pon xsuka sangat dunkin, big apple ngan jco boleh lah. nak habiskan satu talam pon ok

TopsyTurvyMum on June 11, 2010 at 9:45 AM said...

jumlah asal adal 12
masuk mulut makcik suku ketoi
masuk mulut mencah 2 3/4 ketoi

luas permukaan mulut PS adalah 45cm persegi..tetapi bila dia menutup mulut hanyalah 12cm persegi..

betoi dakk??

wakakakaka!

makcikrehan on June 11, 2010 at 9:52 AM said...

TTM, aku baca jawapan ko nih..aku lak jadik pening! hahaha...

tipulah masuk mulut aku suku ketoi ja weyyy... yg suku ketoi tu dunkin donut.. ini big apple..sikit punya BESARRR aku nganga! hihihi

Nadiah Sidek on June 11, 2010 at 10:58 AM said...

nak jgk big apple donut!!! huwaaa...

mama_iris on June 11, 2010 at 11:13 AM said...

jumlah 12 ketol.....
mencah SEMPAT mkn seketol je sbb tu dia tercarik2 dlm peti ais...
12 - 1 = 11 yg masok dlm mulut MR

keluasan mulut PS bersamaan dengan luas donut dimasukkan secara menegak......

makcikrehan on June 11, 2010 at 11:29 AM said...

Farah & Nadiah, tengok gambar tu bikin kecur air liur kannn. makcik lagi kesian, jauh nya nak pi cari donut tu. Nadiah, kat sana kalau donut2 cenggitu halalan toyyiba ke tak eh?

makcikrehan on June 11, 2010 at 11:29 AM said...

Nurul, aku tau la hang engineer! hahahaha jawab soklan detial giler.. sib baik ko tak buat persamaan..hahahha

Me on June 11, 2010 at 11:37 AM said...

aan... sila berikan skema jawapan terus...

SYANI on June 11, 2010 at 12:03 PM said...

Dunkin Donut memang tolak tepi.. betui cakap hang keras kejung. 1000 kali better Big Apple @ J.Co.

ena on June 11, 2010 at 9:28 PM said...

ko makan setengah je. tak abis kan?
lebiihnya suma mencah yg makan bersama2 dengan aserap.. hahaha

aku makan jugak big apple @ jCo tapi sesekali sesangat..sbb manis ler... tak besh! seb baik aku tak suka..tak payahla aku nk pindah s.alam hahaha

ShareThis