Wednesday, June 16, 2010

LEOPARD, CHIPMUNK AND GIRAFFE

Posted by makcik rehan KJB at 10:49 AM
Sapa tengok Desperate Housewives malam tadi?

Makcik senyum-senyum sambil nonton.

*****************

Apparently, Juanita (Gabby's daughter)
went to the same school with MJ (Susan's Son),
[yang haru-birunya, Susan jugak mengajar kat sekolah yang sama]


 The Solis family. Pic from Google.


Juanita; after a test, was categorized as 'Leopard'
and will be sitting together with the other Leopard during sessions.
The other 2 categories were Chipmunk and Giraffe - 
which actually resembled the kid's IQ level...

Good.
Average.
Poor.

Funny but its fun! [makcik rasalah]

Yang lebih lawaknya, teachers and parents [and the kids also]
takde sorang pun yang tahu binatang mana yang Good
yang mana yang Average dan yang mana Poor.
Only the principle yang tahu.

MJ is a 'Giraffe'.
So of coz la si Susan assumed that Giraffe is on top
Dan-dan la pulak dia ni over-acting perasan yang MJ terlebih bijak,
sampai pi offer buku-buku lama MJ kat Juanita 
[she told Gabby that Leopard is the lowest grade!]


Susan adn MJ. Pic from Google.



Hanginla Makcik Gabby kan... hahaha
Dan-dan tulah jugak dia pi kepohchi kat principle
dan dia pulak buat andaian yang Leopard is the best,
dan Giraffe is the lowest!

The rest is hillarious... :))
Taulah kan Gabby dgn Susan punya perangai camana...


**************************


OK, motif beria buat sedutan drama?

Soon... Im gonna be kan-cheong like Susan and Gabby too
as we've decided to start schooling for Aisyah next year.

Dan skangni dah start pening pikir nak hantar sekolah mana, area mana, medium apa
Haritu Sue Mama Maryam pon ada tanya pendapat pasal sekolah Cina
Lagi ada bincang-bincang dgn Bini Juzer pasal pembentangan RMK 10 recently
Najib ada mention about children will start standard 1 at the age of 6!
pastu pulak baca belog Mamma Kimi, Kimi bakal up masuk 1st class 
Makcik Oli pon tak kurang hebatnya, siap main pedang dgn principle :-p
Bini Pidaus pon kekadang dok membebel pasal Iqa dan persekolahannya
Chloe siap hantar hanak-hanak pegi kelas Bahasa Arab haa...
pastu Zalia pon tak abis-abis planning education for Kalep

Semua ibuk-ibuk pon sangat kecoh pasal skulah hanak-hanak kan?

Hagak-hagak, Mencah kalau masuk skulah, kategori 'haiwan' apa ekk?
Errr... ker kena tukar kategori jadi macamni..

Ultraman Dyna
Ultraman Tiga
Ultraman Cosmos
Ultraman Taro

Bukan tahap kepandaian, tahap kebuasan!



10 comments:

I want to lose weight on June 16, 2010 at 11:16 AM said...

SILA JANGAN MASUKKAN KE SEKOLAH CINA..

AKAK DAH MENYESAL NI HOKAY..

hari tu pergi rumah makcik aku..
suh khaleef bagi SALAM & ketuk pintu..

"HELLO !!! ada oyang tak?"

Hello hokay..

fabulous.farah on June 16, 2010 at 12:32 PM said...

haha..tegk.kelakar~

Nurul Aznil on June 16, 2010 at 12:41 PM said...

salam,

2 orang 3pupu me masuk Uni Petronas sbb akedemi cemerlang kerana sekolah Cina. Abang dia yang dari kecik cerdik masuk sekolah biasa, result biasa-biasa jer.

i dunno, for me, me nak Eiman masuk sekolah cina. dia akan masuk golongan minoriti, so dia kena usaha lebih kuat untuk naikkan diri.

ni pendapat 2 kupang 5 sen me la...

ena on June 16, 2010 at 12:47 PM said...

aku x tgk. Maka x kelakar hahaha

ko anto skola kel*ng je. Aku pn slalu ckp nk anto iqa skola tu dulu2
tiba2 tmasuk skola cina lak wakaka.

cikpuan wahed said...

hanto mencah skolah arab .. ko leh ajar die
kalo hanto skolah cine .. sbb kite dulu tak amik bahasa cine kan .. maybe payah skit nak tlg dia buat keja skolah ..

just kata2 2 kupang aku ..

makcikrehan on June 16, 2010 at 1:06 PM said...

Zel, Mencah yg tak skulah cina pon main hello hello jer dgn orang. kalau skulah cina alamatnya... waiii??? haha

Farah, kan Farah kan.. klakar jadi depa. tiap2 minggu gaduh. pastu baik balik. ko ambik laki aku, aku kebas laki kau n so on. hehe..

Aznie, i tot that way also. But PS tak aggreed. Utamakan pendidikan agaman kata dia... akademik bila2 pon buleh kejar. Anyway, masing2 ada their own way kan

Bini Pidaus, ko memang apa pon tak tengok. Tidoq semedang! muahahaha.. tak pon ko bunuh setan sbb laki ko balik Johor kan? kan? kannnn??

Wahed, biar dia cover balik kegagalan aku meguasai nahu dan imla' kat Taayah dulu kan? pastu nnt kompom dia kantoikan aku balik..hahaha

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ on June 16, 2010 at 2:22 PM said...

hahaha....bagsu topik ni..mak cik sila buat topik pasal pendidikan anak2...belh la tau pendapat org lain gak..... saya sampai ari ni masih pening...

Elyn on June 16, 2010 at 3:56 PM said...

mak aku aritu tye ko dah register wafiq?? ha?? aku petak sat. mak aku ni biar benar ekekek

kak mas on June 16, 2010 at 4:15 PM said...

akak tengok.. klakar.. mmg soka tgk citer tu sbb kwsan perumahannya yg best..

Anonymous said...

antar mencah skolah agama dulu.. dah kukuh skit, baru la bleh antar dia blaja2 cina ke, india ke, omputih ke..heheh.. pendapat takde kupang..keke

ShareThis