Friday, June 18, 2010

MAKCIK MEMANG SUKA BERANGAN. SEBAB BERANGAN TAK PAYAH KUAR DUIT. BERANGAN JUGA DAPAT MENGISI MASA LAPANG

Posted by makcik rehan KJB at 1:47 PM
Mingguni makcik agak kesangapan.
Dok buat kerja tak pekdah dan bukan-bukan.
Kejap-kejap citer pasal haiwan,
Lepastu meroyan pulak pasal kain-kainan.

[tau, perkataan 'kainan' tak wujud - saja aku bubuh nak bagi rhyme]

Entry ni pon, makcik berangan terlebih saja.
Amaran buat YB Sepol, toksah la nak pitam kalau baca entry ni
Bukan yu taktau, bini yu ni kan kuat berangan
tapi kalau yu kesian + sayang kat ai .... silalah perkenankan!
Muehehehehe..... 


Tu mukaddimah baru... ni dia isi pentingnya....



















Habaq mai kat makcik,
ibuk mana yg tak meroyan melihat gambar di atas?
toksah tanyala gambaq tu mai mana, kompom bukan Bayu Permai punya
Anyway, kang kalo tak kasi credit, makcik kena NOD pulak kan
Haaaa... yelah, yelah... aku jumpa kat sini <----- pi la jenguk-jenguk cuci mata
sapa kena kejang perut, jangan nak maki aku haaa...

Ni kalau makcik buat bilik lawa laguni,
silap-silap.. dengan aku sekali dok makan-tido dgn budak-budak tu dalam ni!


Anyway, berbalik kepada kisah nak-balut-ke-tak-nak-balut-sofa 
yang makcik kecoh sangat 2-3 harini kan...
makcik pon sakanlah belayar kesana-sini mencari bahan nak cari pasal :-p
lalu terjumpa website ini... cool giler beb.... sebab....


















Budak pompuan di atas,
JAHIT SENDIRI sofa slipcover yang sedang beliau duduki itu.
Eh, tak cool ker... cool la wehh....
haku yang tua bangka ni,
nak jahit sarung bantal kecik pon sampai menjejeh peluh taw..
inikan pulak nak jahit sarung kosi besar bagak lagu tu... hazab mak!

And the best part is, beliau bagi tips & method step by step on how to do it!
ini barula betoi-betoi punya sharing is caring kan....
ecehwahh... macamlah aku iyer-iyer sgt nak try pon... keh keh keh keh

So, sapa-sapa yang rasa-rasa nak test power,
tuto sofa slip cover juga terdapat di sini
dan bagi sapa yang manyak duit dan tgn pengkor tak reti jahit,
sila order sofa slipcover di sini, dan suruh laki korang bayo!


-comel sentiasa-


12 comments:

Danny Neza on June 18, 2010 at 2:07 PM said...

salam akk...Ya Allah, sye pon meroyan menengok set budak2 tu..hahhaha..memang da lama teringin da...
sedapnya mata memandang..tp mcm akk la gak, sye hanya mampu berangan dahulu..huhuhu..

makcikrehan on June 18, 2010 at 2:15 PM said...

i lap u DN... gimme five!

TopsyTurvyMum on June 18, 2010 at 2:27 PM said...

aku pernah berangan nak jahit sarung sofa senirik...

tapi berangan jer la...tu je mampu:P

mama_iris on June 18, 2010 at 2:41 PM said...

buat la bilik cenggitu....sementara anak dara and teruna masih kecil....kang dah besar silap2 dia buh sign NO ENTRY kat pintu masuk...huhu.....jom p IKEA kak.....cuci2 mata kat sana.....

Sarid Derus on June 18, 2010 at 3:15 PM said...

wahhh..berangan memang bagus...kalau aiii..konfem tak buat sendirikkk...beli jer..keras tangan beb..!!

noor on June 18, 2010 at 3:19 PM said...

MR...cantiknyer la kain sofa yg budak tu jahit sendiri tu...ko rs kat FD warehouse sale ada jual tak?hehe

Me on June 18, 2010 at 3:32 PM said...

MR.. rasanya nak buat bilik kanak2 mcm tue senang je (ecewahh) sbb cuma bermain dgn color (harga eden tak tau)... tapi yg hazabnya nak maintain supaya keadaan sentiasa mcm tue .. itu yg boleh buat eden nangis

makcikrehan on June 18, 2010 at 3:35 PM said...

TTM dan Sarid, aku dan angan-angan adalah umpama rehan dan nasik! kekeke

Nurul, pi ikea? aku kat ikea mampu beli senduk serangkai 5 hengget jer dik!

Noor, ada la corak bih kurang gitu. jom pi esok pagi! muahahaha

Kerul, betul kerul. oleh itu, lebih selamat aku terus berangan shj. so tak penat badan nk ngemas. alangkan kain baju tak lipat pon dah segunungggg...muahahahaha

noor on June 18, 2010 at 3:46 PM said...

muahaha...nanti sure kena maki ngan laki aku...tak per..aku tunggu sale yg lain plak...dorang kan warehouse sale sepanjang tahun...hehehe

kamalnzura on June 18, 2010 at 4:32 PM said...

bestnye laaa.. kalau ada duhet byk2...
segala berangan jadi impian kan?

nak jejak FD pun x berani..sbb? phm2 je laaa..hehe

makcikrehan on June 18, 2010 at 4:35 PM said...

kamalzura, jejak jer tarak hal.. cuci mata. mcm makcik...pegi sampai 2,3 kali... beli kain 2 meter jer pon! hahahahah

Sitisifir10 on June 19, 2010 at 8:04 AM said...

comel sentiasa????????? sejak bila guna signature mcm tu k.an????


***saya tak setuju!!

ShareThis