Wednesday, June 2, 2010

PUNGGAH JANGAN TAK PUNGGAH!

Posted by makcik rehan KJB at 10:42 AM
Tengok gambo-gamboni terus rasa nak migrain.
Sila tonton bersama, sama-samalah kita migrain.
Sapa-sapa nak ponstan, sila mintak kat Zalia
dia ada simpan stok sebundle


Mama, saya dah jumpa gajah!
Haihhh... satgi ada pulak yang email aku tanya,
Betul ker makcik ada bela gajah?
-pingsan haku-




Haaa... punggah lagi, punggah lagi...
satgi kepala hang mama punggai!
Ada pulak yg email aku nanti,
Makcik punggai kepala anak? Jgn dera anak, tak baik makcik!
-pitam haku-




Haaa ni dia gajah-gajah belaan makcik.
Eh, bukan makcik yang bela... anakku Mencah yang bela....
-bermain gajah berlatarbelakangkan lukisan abstrak karya La Dolce De Mencah-
[La Dolce? apakah? apakah? apakah?]




Baguihnya hangni Adik....
bermain setempat dengan penuh tawaduk... nyaman mama melihatnya




Laaa... ingatkan duduk setempat... tarik balik pujian tadi.
Tak best kot gonyeh menan tu kat gusi
nak gonyeh dgn remote jugak baru best!




Kakak hang jumpa gajah, hang jumpa apa dik?
Boya?
Gorilla?





Sedang mempraktikkan skill gimnastik yang diperturunkan oleh emak beliau
Ada pulak yang email aku tanya,
Betul ker makcik dulu bekas atlet gimnastik?
-pingsan lagi-




Berehat sebentar bersama kitkat
-Berlatarbelakangkan potret   monalisa  Monafendi-




Tudiaaa.... apabila 2 Ultraman bergabung tenaga
satu Ultraman Tiga, satu Ultraman Dyna 
[Ultraman Cosmos takde, dia jadi nelayan haritu]


Haaa.... hangpa tunggu naaa... hangpa tungguuuuu...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




Satgi mama hangpa pulak bertukar jadi Raksaksa Gorgon!
Grrrrrrr....!!



18 comments:

Tim on June 2, 2010 at 11:03 AM said...

haha... lawak betol... sabo jelah MR.... yg pasti si asraf menten ensem...

Me on June 2, 2010 at 11:12 AM said...

hahahhah.. monafendi dah arawah pun terlibat sama dalam mewarnai kejadian hahahhah paling takut michelin telah bertukar gorgon ( ingat tak>>> itu awak mama!!!) hehhehe

Elyn on June 2, 2010 at 11:21 AM said...

awak kah itu mama?? ekekekekke

mama_iris on June 2, 2010 at 11:39 AM said...

hahaha......raksasa berkain batik.....baik2 jgn terlondeh ye kak....

Adrina Adi on June 2, 2010 at 11:50 AM said...

ganas MR hari ni.. hahahaha..

rATu kEBaYA on June 2, 2010 at 11:59 AM said...

fuh raksasa gorgon.. ganas tul raksasa tu.. bukan mencah je takut.. saya pun takut jugak.. huhuhu scary

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ on June 2, 2010 at 12:10 PM said...

hahahaha mak cik dunwuri "kekemasan" uamh mak cik sama je rupanya ngan rumah kami...wakakaka...

xpe2 kite pk positif tu tandanya anak2 sihat + kreatif... beso nanti depa pembersih pasal kecik2 dah puas sepah2kan rumah... hahaha... kite pk yg baik2 saje mak cik...

cikpuan wahed said...

gorgon ni aku rase .. warisan wanita melayu terakhir .. tetap ayu berkain batik .. walaupun ganas ..

janji rock .. yeah !

anak aku pun suke memunggah .. baba dia amik rotan .. dia ckp " alamak " ..

makcikrehan on June 2, 2010 at 12:53 PM said...

Tim, nnt ko dh ada anak ko tahulah tim... silap2 ko pon nk tukar jd satria baja hitam tau! :-P

Kerul, tribute tu MF la kiranya...haha

Elyn, Nurul & Kak Ed : Mama sedang dilanda angin topan! pitam aku dgn depa 2 org ni tau

Ratu kebaya, wahhh...kamuni mesti anggun. makcik tak penah pakai kebaya tau. ratu kemban yerla kot. eh, meyimpang pulak... awak takut eh, apsal budak2 ni tak heran langsung eh? kena jadik serigala jadian plak kot baru depa takot.

Sue, tanda2 kretip dah ada. mural, potret sumer pon dah ada. Eeeeiii.. aku ketip jugak tgn tu karang!

Wahed, ko jgn tatau wahed... bila tgh high mengganas, kain batik itu mungkin sekali akan melorot! ohh sadisnya kau makcik rehan!

b.O.n.d.a on June 2, 2010 at 1:03 PM said...

cOmel jek resaksa gOrgOn ni den tengOk..
muslimah ea? pestaim tengOk resakse tutOp Orat :p

kak mas on June 2, 2010 at 1:08 PM said...

kikiki.. lawok di tengahari...

ena on June 2, 2010 at 1:18 PM said...

hahahaa apasal aku tgk resaksa tu mcm mechana strong dalam animal mechanical hahahaha

TopsyTurvyMum on June 2, 2010 at 1:23 PM said...

wakakaka!
aku pun pengsan tengokkk..

sama la ngan anak2 aku ni MR...aku dok ngemas satu hari 5-6 kali...elok la tu sama2 kita jadi gorgons...aku versi pakai leggings ekekeke!

nadja on June 2, 2010 at 1:27 PM said...

hahahaha best nya kanak-kanak bermain kan.. heheh punggah jer.. biasa la samer ngan fitri kat umah nih.. keja nya menyemak 24jam sampai la nak tido.. kalau boleh tengah malam nak bangun kayuh beskal.. poning.. hehehe

makcikrehan on June 2, 2010 at 1:37 PM said...

bonda, comey ka? belum cukup garang ka? tak buleh jadi nih..patutla budak2 tu tak heran pun. nnt nk kena revise watak baru pulak

cik mas, lawak lembam. haha

ena, slaskuattttt... mechanaaaaa meregang! ---> ko ler tu, meregang tang perot! hahahahhahampunnn!!

TTM, aku kalu pakai legging, legging merekah sampai terkuor bulu kaki. jijik benor rupanya.. kain batiklah baru ada ciri muslimah sejati bak kater bonda tadi.

nadja, ha betuiiii... mencah kalu nek beskal asek meradang pekik-pekik sbb tak reti kontrol handle. eeeii.. aku sondol gak kang ko nakkk... aku nk masak pon tak senang [kunun masak, padehainya membuter.. kakakaka]

KV on June 2, 2010 at 3:43 PM said...

sobar makcik sobar.
Tapi cik kiah piat jugak tenlinga anak2 cik kiah. Letihaku tertonggek tonggek kemas. Siap kemas, pusing belakang dah bertaburan balik. Stressssss!!!

adha on June 2, 2010 at 3:51 PM said...

aduuuuuuuuuuu nk pecah perut aku baca posting hang... raksasa gorgon berkain batik.. laki aku smp pelik pesal aku baca blog smp gelak2 mcm nk pingsan

eynda on June 2, 2010 at 4:42 PM said...

Hahaha...lumrah hidup orang ada anak kat rumah...yg masuk majalah tu kejap je cun rumah..pas tu mesti jadi cam ni hehe...

pstt...tadi silap tulis komen kat entry lain...sudah delete :-p

ShareThis