Monday, June 28, 2010

SUNDAY, GIRLS DAY OUT

Posted by makcik rehan KJB at 1:12 PM
Angin lintang suda mari
malas dan lemau nak buat entry
tapi, demi dryer.... kugagahkan jugak!
kah kah kah kah kah <----- sapa taktau hujung pangkal dilarang gelak


Si tembam ku, selepas 5 minit masuk keta... tangkap lentok terus!



























Hows' the kids?
Aisyah okay dah... back to her usual beings.
Tapi Asyraf still berak-berak. Tapi dah tak sekerap harit.
Alhamdulillah. Terima kasih yang tak terhingga atas doa kalian semua.
[menulis ayat di atas sambil menggenggam 10 jari, ala2 sedang bernasyid :-p]

Berbalik kepada kisah Girls Day Out di atas,
semalam kami pegi Tesco Rawang [kan Duta Tesco]
beli groceries, diapers hanak-hanak etc.
masa nak balik, Mencah mintak belon rega 5 hinggit
then bila sampai Bayu Permai, nampak ramai hanak2 jiran dok kayuh beskal
So, makcik pon bagi chance dia kayuh beskal pink dia kat luar umah
dan belon tu makcik ikat kat handle depan
masa dia tgh berusaha nk kayuh, tah camana dia jatuh
dan benang belon tu terputus dari pemberatnya!
maka melayangla belon yang berisi gas hidrogen tu naik ke atas
tinggi... dan makin tinggi....
maka menangis melalak-lalaklah budak tu... hahahahaha

Dan pagini, bangun pagi mintak belon dgn muka sayu
lagi ajak mama pegi Tesco nak beli belon baru

Dalam keter masa nak pi umah Maklom Ibu
dengan suara yang sayu dan mata yang berair...

Mamaaaaa... saya amat rindukan belon sayaaaaa...





6 comments:

Adrina Adi on June 28, 2010 at 1:34 PM said...

hehehe... pandai dia nak cairkan hati mak dia.

Nurul Aznil on June 28, 2010 at 1:35 PM said...

Salam

PETAH!
ada bakal jadi laywer ni... :D

KV on June 28, 2010 at 1:50 PM said...

kesian anak mu rehan! (aku tolong bakar nih) Hahaha

Me on June 28, 2010 at 2:22 PM said...

MR.. utk kes nie ko yang BERSALAH hahhaha ko wajib ubati kerinduan aisyah pada belonnya dgn beli yg baru n besar punya.. hehhehe aisyah give me five...

NOORWAHIDAH MOHD RIDZUAN on June 28, 2010 at 2:39 PM said...

bahagianya dpt ank mcm mencah ni.cakap mcm bahasa buku dh.rsanya sbb tgk siaran phd yg alih bahasa malaysia tu x?

ena on June 28, 2010 at 8:25 PM said...

beli la baru...
kesiannn dia..
huhu murah je.. tak sampai 5 dolar.. $2.30 je satuuuu....

ShareThis