Thursday, July 8, 2010

CERITERA DAPUR SEHARI-SEHARI

Posted by makcik rehan KJB at 11:20 AM
Mari beri laluan kepada entry yang tak ilmiah langsung ni,
tak yah sugul-sugul nak kelebet wiki, kamus, google bagai
bacalah kamu-kamu semua sambil bersantai silang kaki
dan tongkat dagu atas meja, sambil kelebet mouse di tangan...
[kan biasanya entry2 makcik tersangatlah ilmiah! hahaha]

Gara-gara ketandusan kasih sayang bahan nak dibelogkan
makcik korek bahan-bahan dari arkib lappy semput kat umah ni
jumpak la gambaq2 camwhore berikut... muahahahaha....

Lokasinya adalah dapo 5K Bayu Permai <----- propa mak bedah sungguh kan?

























Dah dekat sebulan tau beras pulut sejemput ni makcik beli
the truth is, tingin nak makan dengan durian
tapi duriannya tak terbeli lagik pon
yang agak sadisnya, makcik tak reti masak nasik pulut!
bukan pulut kukus santan bagai tu tau...
ini nasik pulut biasa tu... itu pon aku tak geti!
mak tolom mak... malu anak mak ni mak...























Ni apo nih?
Hahahaha... ni Asrap punya makanang lah.
Bekalan sehari-sehari ke rumah Maklom Ibu.
Dengan penuh berkarisma, makcik hantam rebus semua dalam ricecooker
lepastu baru blend asing-asing carrot dan potato.

Tapi sejak semingguni, angin lintang malas dah datang
makcik hantam rebus semua-semuani sekali dgn bubur dia
pastu blend, simpan dalam container kecik-kecik dalam freezer

Lagi best, semalam ada worang ittew ajar cara baru
yang lagi sonang mak bedah! ho ho ho ho... makcik suker!
nantilah, bila sampai masanya entry tu kuar :-p

























Mangga 2 bijik ni pon cerita lama
beli masa Asrap sembelit teruk.
Tak cukup mangga, beli jugak pisang sama anggur
sudahnya... 2,3 hari pastu Asrap tetiba cirit-birit pulak
Haru jadiknya!























Hahahaha... tataulah kenapa cerek marhaen ni pon kuar kat belog! :))






















Taktau ini bihun goreng edisi bila
rasa cam belum tayang, so skang suda tayang. baru lega :))
























Last sekali... props menyanyi si Mencah dan adiknya
Ko tengok Ena Misdi ko tengokkk.... mana da kuman tau!

waka waka africa! sengal menjadi-jadi.
Dahlah weii... aku nak pi makan sat.

4 comments:

mama_iris on July 8, 2010 at 12:52 PM said...

hahhahha....memang betul ceritera....bercampur aduk....tp bihun tu mcm penah nampak dlm entry sebelum2 ni....ke tiap2 kali masak bihun rupanya hampir2 mirip??hehehe

makcikrehan on July 8, 2010 at 1:12 PM said...

hahahaha... ontahlah nurul.. hilang ingatan dah aku ni...hahaha

Me on July 8, 2010 at 1:37 PM said...

ko sebut pulut durian.. langsung eden dah teringin.. harus cari durian balik nie...

kak mas on July 8, 2010 at 2:35 PM said...

makcik.. akak pun guna cerek marhaen tu gak.. senaaang... :D

ShareThis