Friday, July 9, 2010

FAT RICE WITH ANCHOVIES <---- BETUL EJA IKAN BILIS LAGU TU?

Posted by makcik rehan KJB at 10:44 AM
Assalamualaikum,

Di keheningan pagi yang suram dan layu ini
Ostajah tadahkan hidangan berikut untuk tatapan kalian
sambil berpesan-pesan ke arah kebaikan :

Elakkan pembaziran, kerana ianya amalan syaitooon...

Setelah membaca muqaddimah,
silalah masing-masing bertafakur sejenak
menginsafi dan muhasabah diri...
moga-moga terpeliharalah wang hengget kita
tambah-tambah pulak esok lusa coti 2 hari
jangan biar wang hengget mengalir tak tentu hala
Ehemmm... Ostajah terkecuali tawww...





















Hidangan di atas adalah contoh aplikasi kepada tazkirah yang Ostajah berikan tadi
Sebelum santan yang kununnya nk masak pajeri terung itu menjadi masyam
eloklah kita gunakan untuk memasak fat rice di subuh hari...
Makanya, tiada pembaziran berlaku di situ...

Supaya menjadi lebih afdol, kita bawak bekal datang opis...
kita bekalkan jugak untuk suami, sebagai lambang isteri solehah...
serta tak lupa jugak bekalan untuk hanak-hanak...
supaya mereka merasa nikmat masakan air tangan mak depa
[walaupon tak sedap mana!]

Dan, apabila semuanya telah dilaksanakan dengan sewajarnya
maka inilah dia natijahnya....

MATA AKU KUYUP DAN SAYUP MENGANTUK TAHAP BABUN!


5 comments:

TopsyTurvyMum on July 9, 2010 at 10:48 AM said...

bape hengget nasi lemak ko nih??
soklan merujuk pada nasi lemak yg tertera dalam gambarajah atas dan juga nasi lemak atas dada.
*larikkkkk!!*

Me on July 9, 2010 at 10:58 AM said...

hahahahha... tak jadi eden nak insaf n muhasabah diri bila baca ayat yang capslock lagi bold iteww hahaha

mama_iris on July 9, 2010 at 11:03 AM said...

waaaaa......maka pengajaran yg boleh diperolehi ialah.....apalah makna gimnasium tanpa fat rice.....*larrriikkkss nyuruk belakang encit azmi,berani belasah kita???ihihihihi....

IMAN'S UMI on July 9, 2010 at 11:17 AM said...

Nmpk nasik ngan lauk je, 2 jenis plak tu, sayurnya mana?

Sarid Derus on July 9, 2010 at 11:38 AM said...

aku ingat amende la fat rice nih..huhuhu..slow sunggoh..hihihi..ngantuk, tido ler..jemahat kan rehat lama...:)

ShareThis