Wednesday, July 21, 2010

GILA-GILA REMAJA

Posted by makcik rehan KJB at 12:34 PM
Tadi kelebek FB,
baca status muda-mudi jaman IT
terbeliak-beliak bijik mata nak memahamkan ayat-ayat depa

hye..thnz 4 app..
ni nme cp..??
npur penat yunk?
btw stay mne?
Stay gombuck, tahu?
tak skewl arini?
watchaa duin?? im so bored :(
Xpa...t aku mskl ang...skunk kdt xdk la...
gah wt pur tuh?? busy tak ?
ta yah la...tgk tb lau ta thu tgokk cytee apoo...
u sehad ta? :)
ape2 pown.....tkecre k
sahkit aty gyle gan kauu
k lah u i nk tidoe. Gudnyte


Pesanan buat hanak-hanak yang dua orang tu...
karang kalau kamuorang dah besar,
kalau mama nampak kamuorang tulis laguni dalam Facebook ke,
dalam blog ke.... siap kamuorang!

Lagi satu, jangan nak memandai tukar spelling nama jadi laguni...

i-syah, eisya, syasya

ashruff, s-ruff, ash-ruff-edge

9 bulan tau mama dengan babah kamuorang pikir nak bagi nama kat kamuorang!


14 comments:

nuraz said...

yg last part tu aku sokong sesangat lah...hidup MR!!!...

az rina a.k.a jaijina on July 21, 2010 at 1:02 PM said...

betol lah makcik, kengkadang bersms ngan adek ipar, biol kejap otak ni pkir nak kasi paham..punyelah advanve ayat2 budak2 ni..

IMAN'S UMI on July 21, 2010 at 1:09 PM said...

Ringkas2 gak, jgn exam esei ko buat ringkas camtu sudah...satu lg, xyahla B.I kan ejaan B.M...buruk benar jadinya, kn?

Me on July 21, 2010 at 1:12 PM said...

setuju2 sgt tak fahammm...

TopsyTurvyMum on July 21, 2010 at 1:15 PM said...

annoyink giwler..
chloe rse nk lemfam jewww depa...

hagak2 aku tukar nama chloe ni mak jah marah ke dak??

LiAnA on July 21, 2010 at 1:23 PM said...

pening kepala nk baca ayat bdk zaman skarg...

makcikrehan on July 21, 2010 at 1:25 PM said...

Terasa diri ini sangat tua kan kawan-kawan...muahahaha

makcikrehan on July 21, 2010 at 1:27 PM said...

Muahahahah... Chloe, aku tunggu-tunggu jer nk tengok mak budak banyak nama samaran ni nak komen ke tak! hahahaha... mak jah terpaksa redho, sebab anak dia dah dok ostolia. kalau anak dia masih dok di Pekan R, kompom kena taji! kah kah kah kah...

Elyn on July 21, 2010 at 1:32 PM said...

aku pun kalau dpt sms gini mau je suh dierang type balik. sebab byk tak paham dari paham.

fabulous.farah on July 21, 2010 at 2:01 PM said...

hehe..mr, nanti mecah ckp 'oooo, mama tukar nama saya jadi mencah xpe pulak'=p

KV on July 21, 2010 at 2:17 PM said...

adeh...mmg org yg umur2 cam kita bengang giler bila baca bebudak skunk punyer ayat. Haha (aku buh skt tus)

makcikrehan on July 21, 2010 at 2:26 PM said...

Alamak Farah, kantoi haku di situ! hahahahha....
Mencah tu takpa... mak yang bagi. sebab mak yang beranakkan ko tahu! wahahahaha

adha on July 21, 2010 at 3:28 PM said...

wei aku pun kdg tak paham apa dorg tulis.. lecturer bahasa melayu aku ada gak story pasal ni.. pasal bhs sms pun ada.. dia ckp kesian bahasa melayu.. diorg wat cam tu.. pas tu dia psan sapa sms dia pakai shortform yg tak diiktiraf.. dia tak mau layan.. hahahah

Nadiah Sidek on July 21, 2010 at 6:36 PM said...

mmg pening baca ayat bdk2 zmn skrg ni! kena baca byk2 kali baru fhm..huhu. adik nadiah pun sama mcm tu. kdg2 curi2 baca SMS dia..pening!!! adik nadiah namanya hafiz...ditukarnya jd apisz!

ShareThis