Thursday, July 1, 2010

KARI PAK BRAHIM

Posted by makcik rehan KJB at 9:46 AM
Makcik terpengaruh dgn worang-worang yg dok ober the sea
depa sokmo dpt excuse masak pakai instant paste
makanya, makcik pon nak gak feeling-feeling dok obersi cam depa
so, makcik try la beli paste ni...

This is my 1st attempt try cap Brahim's ni.
Brand kebiasaan feveret makcik adalah ADABI -
so far tak pernah menghampakan.





















Dengan penuh kemithalian, makcik pon talipon laki, seraya berkata :  
Bang, yu jgn makan kat umah Along Bang. I masak sedap ni bang!

Laki pon menjawab :  
Tak sedap siap!


Lalu dgn penuh tawaduk, makcik pon ikut arahan di bungkusan
campak semua bubuh dalam 'shadow iris' Langkawi mari <--- motip habaq?





















Bila dah siap masak, jadi laguni
Haku tengok rupa pizikal dia pon aku dah tau tak sedap!



















Makan pulak dengan roti Arab ni...




















Masa bersantap laki-binik,
Makcik pon tanya :  
Bang, sedap tak bang?

Si laki pon menjawab jujur :
Roti ni sedap, yang lain tu... lu pikirlah sendiri!

*
*
*
*
*
*
*


Si binik pon majuk-majuk lari nangis dalam jamban!




14 comments:

mama_iris on July 1, 2010 at 9:50 AM said...

hahahhahaahhaaaahahhahaha!!!!!terburai perot baca!!

Pn Mama Atie on July 1, 2010 at 10:01 AM said...

he.he...tie pun pakai paste jugak kalau masak, al maklumlah selama nie x pernah masak...tapi tie guna paste yang Meggie @ adabi...sedap , cuma tambah Knor secukup rasa ..lagi sedap.... selamat mencuba...

Adrina Adi on July 1, 2010 at 10:04 AM said...

hahahahaa... nak cuba bayangkan MR berlari...

Me on July 1, 2010 at 10:08 AM said...

dari bayangakn MR lari baik bayangkan MR nangis dlm jamban.. motip habaq shadow iris??? nak habaq itu correlle le tue :p

keen said...

menda2 instant nie jgn tambah pa pe.. kekdahnyer masuk dlm mangkuk panaskan ajer dlm microwave..
kalo nak masak balik.. kena la tambah balik segala makneka ingredient nyer.. kalo tak mmg rasa nyer sungguh HAMPEH..

TopsyTurvyMum on July 1, 2010 at 10:12 AM said...

mehehehehe..
Pak brahim punya mmg tak besttt...jln terakhir kalau paste lain dlm doniya dah abihh!!

IMAN'S UMI on July 1, 2010 at 10:34 AM said...

Mungkin MR tambah byk air kot dlm paste tu sbbnya tgk dlm iris shadow tu cam cair je kuah (pepandai je, sbnrnya x penah guna pn Pak Brahimnye kari paaste tu).

ena on July 1, 2010 at 11:02 AM said...

nak suh aku tgk kari ke nak suh tgk shadow iris?
hampeh tau ko neh!!


hahaha aku imajin ko lari2 nanges... wakaka... sangat 'shomel' okeh!! wakakaka


beb roti arab tu nampak sendap! mana beli?

Nadiah Sidek on July 1, 2010 at 11:02 AM said...

mmg tak sedap! ms mula2 sampai US, jumpa kari tu je. beli la jgk sbb takde yg lain. pastu mmg tak nak dah beli dah. mintak mak pos serbuk kari. skrg ni ada dah serbuk kari jual kat sini tapi brand babas je la. bgtau kat mak, mak kata takyah beli la babas tu sbb diorg hulur duit kat temple. kalau nak kari, mak akan pos ;)

KV on July 1, 2010 at 11:03 AM said...

ko lari laju2 ker?

Nurul Aznil on July 1, 2010 at 11:03 AM said...

Salam,

me selalu gak menipu masak camni.
tapi kena tumis mcm buat kari from scratch...
then sukatan air separuh jer...

gook luck!

adha on July 1, 2010 at 12:06 PM said...

muahahah awat dok lari dlm jamban.. dlm jamban byk shaitonnn... hua3

~ f i d ~ on July 1, 2010 at 4:31 PM said...

Ishh pak berahim punya mmg x sedap..aku dah 11 tahin dok ober the sea, sekali saja beli berahim dgn rela hati,time first time mai!! lepas tu, bak kata TTM,kalau dah x dak pilihan sgt2 baru aku beli, boleh bilang sebelah tangan..

x sedap weii!

zatie_izzati on July 2, 2010 at 5:14 PM said...

Rasenye terlebih air ni Rehan... Cube lagi... cikit lg mesti jadik pro punye

ShareThis