Tuesday, July 6, 2010

LAGU DAN IRAMA DALAM PERJALANAN

Posted by makcik rehan KJB at 11:04 AM
Perjalanan ke rumah Maklom Ibu saban pagi
memang akan kesangapan kalau takde iringan lagu 'pitching lari' budak ni.

Ikut irama Old Mc Donald - tapi versi BM
sebab dia dok dengar CD cousin dia kat umah Maklom Ibu

Pak Mamat ada kebun... ii yaa ee yaa oo....
Di kebunnya ada lombu... ii yaa ee yaa oo....

Pak Mamat ada kebun... ii yaa ee yaa oo....
Di kebunnya ada duck... ii yaa ee yaa oo....

Pak Mamat ada kebun... ii yaa ee yaa oo....
Di kebunnya ada cat... ii yaa ee yaa oo....

Pak Mamat ada kebun... ii yaa ee yaa oo....
Di kebunnya ada anjin... ii yaa ee yaa oo....

Pak Mamat ada kebun... ii yaa ee yaa oo....
Di kebunnya ada dinosour... ii yaa ee yaa oo....

Pak Mamat ada kebun... ii yaa ee yaa oo....
Di kebunnya ada monster... ii yaa ee yaa oo....

Selamba kodok tuduh Pak Mamat bela anjinlah, dinosourlah, monsterlah...
Tah memacam lagi haiwan dia sebut, asal terlintas jerlah dlm paler otak dia
Mak dia kat depan, dah vibrate satu badan gelakkan dia :))


Pastu, bila balik umah... kalau dia nyanyi lagutu...
Bapak dia tolong tambah 'haiwan' baru kat kebun Pak Mamat...

Pak Mamat ada kebun... ii yaa ee yaa oo....
Di kebunnya ada mama... ii yaa ee yaa oo....























Kamu kata mama ekkk....
Nahh... biar semua budak laki-laki di alam maya lihat lobam idom kamu!

9 comments:

Adrina Adi on July 6, 2010 at 11:28 AM said...

MR, rekod la time dia nyanyi tuh. hehe...

Me on July 6, 2010 at 11:33 AM said...

hahahha...

TopsyTurvyMum on July 6, 2010 at 12:21 PM said...

teringat aku jalil hamid nyanyi lagu ni kat dlm citer buli yg afdlin shauki berlakon tuu hahaha..

notty tul PS hang yer kahkahkah!!

pesal eh komen tak masuk kat dlm comment box??? sib baik sampai kat email...blogger.com mengong kahh hari ni??

ena on July 6, 2010 at 12:32 PM said...

hahahaha keji punya mak!!

Cik E on July 6, 2010 at 1:06 PM said...

bukan mama mencah je yg vibrate...org lain baca pun dok vibrate jugak gelakkan sama...klaka la mencah ni

makcikrehan on July 6, 2010 at 1:18 PM said...

testing

mama_iris on July 6, 2010 at 2:05 PM said...

hahahhaha.....ps gurau2 manja je tu.....hidom kembang pon santek!!:-)))

Elyn on July 6, 2010 at 3:11 PM said...

wakakak jahat ko ek ngene kan anak sendiri!!

adha on July 6, 2010 at 3:40 PM said...

wakakaka..... comel tau dak ni

ShareThis