Friday, July 16, 2010

LAGI KONGSI ILMU DI HARI JUMAAT

Posted by makcik rehan KJB at 11:56 AM
Ini bukan segmen perasan,
tapi segmen syok sendiri :)) <--- apekah sama?

Mungkin 'how-to' yang makcik nak bagitau ni
tak betul kaedah dan tertibnya, so...
ingin ditegaskan dengan sepenuh hati
Ini adalah cara makcik rehan korang menggodek belog
[cara orang lain aku tak peduli :))]

55 orang dok tanya benda yang sama <--- makcik korang memang suka propa
Cemana ko buat entry berjadual ha makcik?

Hah begini.... Bismillah...

























Lepas dah taip entry yang kamuorang nak,
1) Kelik kat Post Options
2) Pilih Scheduled at, masukkan bulan/ haribulan/ tahun
    serta masa yang kamuorang suka
3) Lepastu kelik Publish Post

Lepastu, tutup laptop, tarik bantal, tido.... esok pagi entry tu kuor sendirik!

Lepastu ada pulak yang bertanya,
Apsal ko gigih buat entry berjadual, 
2-3 entry ko kasi up satu hari apsal?

Sebab....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Aku banyak feminat!
kah kah kah kah !!

[makcik tau tak lucu, tapi tulongla jaga maruah makcik... tulongla gelak sama]

Tips :
It's good to know time bila yang ramai reader,
then you can scheduled an entry before that hour.

8 comments:

Me on July 16, 2010 at 12:00 PM said...

dalam N3 ko kali nie... yang palig tak tahan part nie.....
Tips :
It's good to know time bila yang ramai reader,
then you can scheduled an entry before that hour.
hahahha detail bangata

mama_iris on July 16, 2010 at 12:24 PM said...

hohoho....tapi blogspot ni lain2 ek???
nurul nya post option tak kuat pon yang no 2 ngan no 3 tu....ada column tarikh jee.....ushhhh sedihh...

Sarid Derus on July 16, 2010 at 12:40 PM said...

alaaa makcik..mula2 aku takmo gelak..baca ayat last tu, jadi gelak la pulak..!!

sweets on July 16, 2010 at 1:53 PM said...

baca n3 blog MR kalu x gelak x sah tau...

Nurul Aznil on July 16, 2010 at 2:05 PM said...

Salam,

Mine tader option schedule la...

anakmuaallaf on July 16, 2010 at 2:08 PM said...

Salam Dik.
Tq Ini ilmu baru..

Adrina Adi on July 16, 2010 at 7:13 PM said...

hahahahahaha... kak ed saman kalau ko tak update blog. this is my antidote.

TopsyTurvyMum on July 16, 2010 at 7:17 PM said...

ciss..aku baru nak eksyen buat tutorial ni jugak wakakaka! hang dha potong jalan..

walaweiii 55 org dok tanyaaa??? ke aku je yg tanya 55 kali??

thanks for sharing MR..mesti ko jawap sharing is caring maaa.. kann??

ShareThis