Thursday, July 1, 2010

MAKCIK SEDANG MEMBIASAKAN DIRI UNTUK SURVIVE DI OBER THE SEA

Posted by makcik rehan KJB at 11:09 AM
Nahhh... hambek ko!
Sebeban haku beli instant paste
Bukan beli sekali harung baru-baru ni
dah lama dah beli, sedikit demi sedikit
[hobi makcik adalah membeli dan simpan, mcm tak besa plak kan :-p]
Jangan berani-berani tanya bila makcik nak masak sumer-sumer ni
wait n see kata omputeh!




















TTM kata Pak Brahim punya tak sedap,
dah TERbeli, abih tak kan nak buang lak kan?
Laki aku jadi mangsa lagi la nampaknya...
pastu lari majuk masuk jamban lagila aku nampaknya...huahuahua...






















Sup segala sup... buat modal update blog tak kurus-kurus
























Haritu buat mee rebus tak jadi, salah format :))
skang mau coba mee udang pulak....
kalini buat ikut format, kalau tak jadi jugak... terjun longkang la ko Rehan!
























Tunggu format buat nasik ayam sebutir-sebutir dari TTM tak dapat-dapat
makanya, ubah haluan ke nasik briyani pulak.. keh keh keh
kalau tak sedap, kesi kat Uncle Muniandy sebelah rumah... keji!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Last but not least, buat tatapan ibuk-ibuk bunting
anda dilarang keras minum soda hehehe
sebab nanti bila pegi cek-up, silap-silap kena minum air gula!





































-Lapr sudaaa-

8 comments:

noor on July 1, 2010 at 11:40 AM said...

MR...ce ko try rempah kari BABAS...pada aku sedap la...sebab kari nih pun originally dr org India kan....gud luck...jgn putus asa utk bagi laki makan dari air tangan sendiri...hehe

Kak Mah on July 1, 2010 at 11:44 AM said...

bulan puasa nie rasanya nak kene beli gak segala tok nenek paste nie kan.....

TopsyTurvyMum on July 1, 2010 at 12:14 PM said...

alololololooo MR..

aku ingattt tapi busy lagik skang ni...tunggu mak jah dah balik, aku type cun2 resepi nasi hayam aku tu ye? sabauuuu!!

rempah biryani yg best..brand SHAN!

zealvia on July 1, 2010 at 12:56 PM said...

samalah part kekejian tu..hihihhih

ena on July 1, 2010 at 12:57 PM said...

hahaahaha... banyaknnyaa!!!
aku tak reti masak dan tak reti nak beli rempah2 tu... yg ada rempah kari rempah sup dan rempah kurma aje.. ekeke...

konon masakan aku kan bebas dari perisa tambahan..wakaka

Me on July 1, 2010 at 1:15 PM said...

MR ko sgt kemaruk memasak ekkk... lps nie kalau kena keji dgn PS.. ko lari masuk bilik tidur.. masuk jamban buat apa? bukannya ko cirit birit :P

SYANI on July 1, 2010 at 3:45 PM said...

Aku pun suka beli pastu simpan.. sedar2 dah expired.. membazir tul!

azimah fauzy on July 1, 2010 at 5:59 PM said...

sy pn slalu beli simpan stok2 gini. senang. xde sepah2 dapur. hehe.
malas nak susahkan diri sebenarnya

ShareThis