Wednesday, July 21, 2010

MEMASUKI FASA GADIS CILIK

Posted by makcik rehan KJB at 7:32 AM
Si kecik yang tak berapa kecik ni baru umo 3 tahun 3 bulan...




















Tapi... sejak dua menjakni,
Makcik rasa beliau ni macam dah berumur 5-6 tahun
takmau dah tengok channel 613 - PHDC
Little Einstein, Mickey Mouse Club House, Chuggington
semuatu dah tak in bagi dia ....

Skangni asek layan 611-CERIA, 612-NICK dan 615-DISNEY
Skang suka tengok Geng Bas Sekolah, Putera Shazlan, Movie kat 615
Semakin sakan meniru aksi-aksi di tibi...

Semalam, dia punggah beg hikmat mak dia
lalu jumpa lipstick tanpa jenama kurun entah keberapa punya
sama bedak kompek yang dok kompek tak luak-luak
pastu sakanlah dia tenyeh kat muka dia...
sambil pura-pura tanya... Eh, mama... ni sapa punya?

Mak ko punyala nak oiii... tak kan bapak ko punya pulakkk...

Adakah aku kurang mekap sampai anak aku kenpius,
kenapa ada bedak sama gincu dlm beg mak aku?

Eh, lari topik plak...

Selesai memekapkan diri sesedap rasa,
beliau tergedik-gedik lari masuk bilik cari cermin
sambil menjerit-jerit manja :

saya sangat cantik!
saya sangat cantik!
saya sangat cantik!


Tiba-tiba mak dia memetir,
lantas mematikan angan-angan beliau nak jadi budak cantik :

Woiii... cantik pekemendernyerrr....
ko berak kencing pon dalam pampers lagi lah!



4 comments:

IMAN'S UMI on July 21, 2010 at 9:19 AM said...

Ala MR, ptg stim Mencah je...okla tu, lama2 nti improve la...hehehe...saya sangat cantik!

KV on July 21, 2010 at 10:06 AM said...

ko ni kan, dia nak layan pun tak boleh. Waka waka.;P

Me on July 21, 2010 at 10:32 AM said...

ko sgt kejam la MR.. sian aisyah baru nak create her imagination... summore diakan mmg cantik... apa? ko tak suka anak ko cantik???? (give me 5 aisyah.... auntie dah sound your mom tapi.. pengaruh TV tue tak elok yee aisyah.. ingat tue..hehehhe)

Elyn on July 21, 2010 at 10:34 AM said...

ekeke petir betui ayat mama!!!

ShareThis