Thursday, July 15, 2010

RAHSIA MEMASAK NASIK GORENG YANG SEDAP

Posted by makcik rehan KJB at 7:45 AM
Makcik Rehan yang selamani sendri masak, sendri makan, sendri puji
Tiba-tiba ada berani nak bagi tips memasak nasik goreng pulak!
Fuhhh... nasib baik nasik goreng weii...
kalau dia kata nak bagi tips memasak Ayam Ceti,
Confirm dah tak bertegur sapa dengan Pompuan Ostolia tu :))

Takde tips aper pon weeiii...
Aku jer yang baru discover kaedah ni...
rupa-rupanya, buat nasik goreng guna cili hidup + cili padi kisar
adalah sangat sedap menyengat!

Ini buktinya... semata-mata cili + bwg putih + bwg merah + tulur
Nasik goreng ni jadi sangat sedap di tekak makcik!
[tekak orang lain aku peduli apa! :))]




















Oppssss.... sebelum makan, mai baca doa dulu...
Sila tadah tangan hadik-hadik, hakak-hakak....
Bakal Suri Tok Imam Muda nak bacakan doa makan ni....


video


*scheduled*

4 comments:

Mamma on July 15, 2010 at 8:49 AM said...

lorrrr
aku dah bertaun dh x guna cili blend dlm nasi goreng..
nk lg sedap try ko tumbuk bwg putih + cili padi je (agak nk pedas la)...pastu ko tumis dgn isi ayam..pas masak ayam ko taruk sos tiram sket,
lagi besttt..tulur tadok pun takpe..

*sempoi tp slurrrpppp sgt!!! :')

mama_iris on July 15, 2010 at 9:09 AM said...

tang dia baca ".....bariq lana.." tu ada slang ostolia sket...huhuh.....nsi goreng cili padi mmg terbaekk!pecah kan telur....perrgghh.....terangkat montot kecik saya..~tipuu..

I want to lose weight on July 15, 2010 at 10:42 AM said...

Kalau tambah udang kering barang 2-3 ekor kisar sekali.. lagi marbeles taw

Tapi tak leh banyak.. nnt nasi jadi bau hapak udang kering

Cik E on July 15, 2010 at 10:49 AM said...

nasi goweng simple2 tu la yang sedaaaappppp

ShareThis