Tuesday, August 3, 2010

STUDIO

Posted by makcik rehan KJB at 2:30 PM
Tini, haku nak join hang jugak
tapi aku bukan verangan nak modified seluruh rumah
aku sangat mengidam nak studio macam hang jugak...

Bayu Permai ada 3 bilik.
Satu bilik bunuh setan, haippp... jangan skodeng :-p

Satu lagi bilik kecik yang kadang2 mcm store dan kadang2 mcm gudang
Eh, store dan gudang tak sama eh? <--- yang pasti, mana-mana pon tetap berselerak!

Dan satu lagi adalah Bilik Rahsia, merangkap bilik tetamu dan mantan bilik Kiptiyah!
Bilik Rahsia ni pon tak kurang selerak macam bilik kecik kat atas tu,
cuma martabat dia tinggi sikit sebab kdg2 akan jadi bilik tetamu

Ha, Bilik Rahsia inilah yang makcik kau teringin sangat nak transform jadi studio
Bukan studio gambar.... Art and Sewing Studio hokeh... sungguh tak hagak-hagak kan?

Saksikanlah rupa sebenar Bilik Rahsia... pertama kali didedahkan kepada umum secara eksklusif





















Rel langsir tu... dah baper kali tau aku repair... sangkutkan balik kat paku
tapi aseklah terburai balik! benci taww...
Suruh Pakcik kamuorang betulkan,
dari ramping sampai boroi bini dia... haram tak dibetulkan
[eh, aku pernah ramping meh?]
























Menyampah kan tengok?
Korang tengok kat sini dah menyampah...
akuni hari-hari kena tengok, lagi fed-up tau!



Hagak-hagak.... kalau makcik buat laguni... berapa modal?










































*Ada sapa nak beli katil hitam Cavenzi tu?*

Panggg!
Kena penampor sedas, baru celik mata.

7 comments:

SYANI on August 3, 2010 at 3:25 PM said...

siannya aku tengok bilik rahsia ko. Patut la waktu aku datang tertutup rapat pintunya.... Memang serupa gudang juga... Semoga terlaksana impian studio ko tu yek!

Me on August 3, 2010 at 3:50 PM said...

heheheh... i plak nak komen.. lagi kesian bilik rahsia i ... syani rumah ko mesti kemas gila...

tini on August 3, 2010 at 3:54 PM said...

siyes aku suka sume gambar2 yg ko kutip tu. ms kat seremban en kyme tlg pasang rak ikea kat dinding 1 ruang kosong je untuk aku menjait.ok aku suka sbb dekat dgn dapo, bilik budak2 n iron bod. save budget jugak. aku rs ko invest in a big table for cutting, then rak dan more rak. cuba intai kat kedai perabot 2nd hand, way more cheap. cepat2 buat, nnt tempak hasilnya kat sini, blh aku tumpang idea :D

makcikrehan on August 3, 2010 at 3:57 PM said...

Syani dan kerul, rumah aku tahap keselerakan tiada taranya. menyampah tau. nak imejin pon dah menyampah. tetiba berharap ada rumah besar dan ada banyak lemari..so that kain baju yang sepah2 tu senang nk sorok. selerak dlm lemari tak apa kot sebab tak nampak..kurang sikit migrain hahaha...

makcikrehan on August 3, 2010 at 4:00 PM said...

Tini, sehari-dua ni tgh bodek laki haku, suh letgo katil tu. umah kecik kangkang mawas, tapi brg penuh. rimas aku! selagi katil tu dok situ, apah pon tak buleh buat. agree dgn ko..tak yah serabut byk2 sgt barang, rak dan meja besar will do. the rest simpan dalam kontainer kan. nk ubah2 pon senang. tightly kept, budak2 pon susah nak selerakkan kan?

yes yes and yes.. aku pon suka bilik rahsia aku tu sebab dia next to dapur. ironing sumer pon kat dalam tu.

lepastu kan, aku lagi bercita-cita mau pasang ekon untuk bilik tu. hahahaha.. potong kain sambil bergelut lawan angin kipas angin mana feel kan kan kan?

mari.. mari terus berangan..kah kahkahakhakah

Ladylailapepel on August 3, 2010 at 4:07 PM said...

alahhh....naseb kite serupe jerk makcik oii..tak caye meh la dtg umah ladylaila..

Maya on August 3, 2010 at 7:10 PM said...

kelas studio hang!

ShareThis