Monday, September 20, 2010

DDMR : SIAKAP, KOLAM, BAN PECAH DAN EMAK

Posted by makcik rehan KJB at 10:44 AM
Hajah Faridah ada kat Rawang dari hari Khamis aritu
semalam dah hantar beliau ke rumah adik beliau di Klang
datang sini sempena 2nd check-up mata di spital selayang

Sempena mak mertua beliau ada di sini,
satu-satunya menantu jantan beliau buat masa ini ya'ni PS korang
mengambil peluang melepaskan gian pegi memancing
eksyen ko bang, tunjuk skill mancing kat kolam bayar
memang kompomlah dapat ikan kan
cuba kalau mancing kat Ban Pecah,
sampai nak pecah batu bertangkup,
hanak ikan gelama pon belum tentu dapat :))

PS dapat 4 ekor siakap setelah 3 jam 'sunbathing' kat kolam depan Taman Bayu
2 ekor dia bawak balik, lagi 2 ekor dia jual balik kat Bangla jaga kolam tu
sib baik jual balik... kalau sumer dia bawak balik,
terpaksalah aku heret beliau pegi Sen Heng dan-dan tu jugak,
pegi beli peti sejuk baru yang lebih besar dan stylo macam Bidan Leha punya :))



































Jangan fitnah duluuuuu.... aku tidak sekeji itu tawww
Siakap besor lengan tu makcik ko yang menggigih siang okeh
Puan Hajjah makcik tu buat kerja yang  manja-manja saja tau
makcik suruh beliau potong bawang dan kentang yang dah siap kupas ajer
makcik suruh beliau pandang kamera, beliau enggan...
enggan menumpang populariti anak beliau kekdahnya... hahahahaha....
























Hasil air tangan Hajjah Faridah... sup ikan siakap yang super sedap!
Sayur togeh tak semenggah tu sapa lagi yang buat khennn...
kalau bukan anak beliau yang tak semenggah ni... :))
Ada lagi 2 lauk sampingan, tapi haku tak sudi nak tangkap gambo
sebab.... sebab... LAUK BELI! ekekekekeke....

Pemotong lemak [kunun-kunun] untuk tengahari tu adalah ice lemon tea
walaupon aku bukan landlord yang tanam pokok lemon di belakang rumah,
setakat lemon sebijik nak buat air se'jug' tarak hal lah kannn...
kat NSK Rawang belambak ada jual tawww


Balik raya baruni, tak dan jugak nak pi merendek ke Ban Pecah
padehal sekentut jer jarak dari rumah emak.

















5 comments:

Iman's Umi on September 20, 2010 at 11:09 AM said...

Ape2pun, siakap mmg idamanku

TopsyTurvyMum on September 20, 2010 at 11:09 AM said...

walaupon aku bukan landlord yang tanam pokok lemon di belakang rumah

takmo kalah nampakkkk..wakakaka!

ker ko mmg tak kasi dia tgk camera????

makcikrehan on September 20, 2010 at 11:14 AM said...

Iman's umi, sekor lagi siakap tu kami buat masak pedas utk dinner plak. superrr lazat!

makcikrehan on September 20, 2010 at 11:16 AM said...

Wakakakaka.. aku dah hagak pompuan melben ni mesti meloncat punya aku sebut pasal lemon landlord. hahahaha... mak aku malu takmo pandang camera, mekap tak taruk katernyer... kikikiki

Kak Mah on September 20, 2010 at 11:52 AM said...

sedapnyer kalau dapat siakap sweet sour....huhuhuhu......

ShareThis