Friday, September 24, 2010

KAK GAYAH DATANG LAGI....

Posted by makcik rehan KJB at 12:50 PM
Grrrrr.....!!
Tu marah tu... sepagini melanguk jer kat PID tau!

Cadanganya takmau lunch sebab dah mkn bihun pagi tadi
tapiiiii, daripada macam bangang dok main Solitaire sorang-sorang
baik haku ikut kak ina pi bantai nasik ayam! hua hua hua...

Balik lunch sat tadi, tengok lampu DSL masih berkedip-kedip
terus hangin satu kapla... angkat gagang, dail no 100
lepas jer masukkan  no telefon PID,
tetiba lampu DSL benti berkedip
terus haku campak balik gagang telipon,
ewww... kowserlah haku nak becakap dengan operator tau
dahla balik-balik nama aku jer yang naik :-p

Kenapa ekk... lepas talipon no 100
tengah-tengah nak komplen, mesti lampu DSL benti berkedip
dah 3 hari macam ni tau... peliklah!
skang baru buleh connect,
harap-harap bertahan sampai ke petang

Pagi tadi Kak Gayah datang tau,
Bebudak PID mungkin ada yang ingat kat Kak Gayahni
beliau ni tunggak harapan PID Rasa taww... hahaha... i lap u Kak Gayah!
kami sembang-sembang.... panjang gakla kami bersembang kencang ekekeke

Selain bertanya kabor dan bertepuk tampor,
sempatlah jugak haku korek kisah madu pokok tualang beliau... hehehe
kesian beliau tau... demi DUA KAKI PAYUNG EMAS,
makan hati berulam jantung beliau taww...

Kenapa 2 kaki payung?
Sebab MADU dia ada DUA ORANG!
ekekekekeke... betulla kan... dapat 2 payung emas la kan??

Sebelumni makcik dah pernah buat entry pasal Kak Gayah dan madu beliau...
baca kat sini yer hadirin dan hadirat sidang jumaat sekalian

Tadi Kak Gayah sambung episod baru...
Macam-macam hal sejak suami beliau dah pencen
dapat duit pencen bulan-bulan dekat 2K [inspektor sahab pangkat besorlah katakan]
campur lagi duit gaji keja manager security... dekat 4K sebulan tau
so, bulan-bulan income suami beliau dekat 6K lah kannn

Malangnya, semua duhet tu tatau kemana pegi
nak raya baruni pon Kak Gayah dan hanak-hanak survive sendiri
baju raya pon beli sundrik taww... sian Kak Gayah kan?
Nasib baik Kak Gayah cool dan rock... selamba ajer
tak kowser nak gaduh-gaduh macam dalam cerekarama kata beliau ekekeke..
anak-anak pon dah besor... malas dah nak pikir-pikir
Lantok awoklah! <----- kata Kak Gayah sambil menjuih bibir :))

Itu baru kisah duit gaji dan pencen,
blom kisah duit pampasan 100K yang dapat sebab suami beliau di diagnose sakit jantung
kira macam duit sumbangan cum imbuhan pencenlah kan

Kak Gayah kata,
Haku nak buat kitchen kabinet pon tak lepas tau Rehan
tapi fomfuan ittew dapat buat umah ala-ala hinglish style tau!
meh sini akak nak tunjuk gambo umah dia kat ko

Lalu beliau pon tit tot tit tot tekan camera Olympus,
sekali kuar bunyi tetttt....
alamak, bateri habis la Rehan!

Wakakakakaka... lawakla ko Kak!


Ni laki beliau dah fencen, sakit jantung lagi pulak...
yang madu di Kelantan tu ada 2 anak... tu nak kena tanggung lagi tu
yang di Bukit Tak Untung tu pulak ada 3 anak kencit-kencit lagi..
tu pon semua nak kena bagi makan-minum-pakai gitu kannnn
sekali baru-baruni, konco-konco beliau bagitau satu biter...
bini di Bukit Tak Untung tu sedang bunting lagi anak no 4 pulak!
Waduhh... gawat nih!

Lantok awoklah! <--- Kak Gayah ulang lagi, sambil juih bibir lagi... ekekeke
Awok yang nak tanggung biawak hidup khennn.... <---- ini aku yang tambah!

I lap yu Kak Gayah!





1 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e on September 24, 2010 at 2:36 PM said...

uiks...kalo aku tak sanggup...

ShareThis