Wednesday, September 1, 2010

SITCOM

Posted by makcik rehan KJB at 1:36 AM

















Petikan dari Website Burung Murai

Buat pertama kalinya, saluran antarabangsa Disney
dengan kerjasama stesen TV Astro
bakal menyiarkan siri pendek buatan tempatan
yang dikhususkan untuk kanak-kanak Ogos ini.

Sitkom lucu bertajuk Waktu Rehat yang diambil daripada siri global dari Itali,
Quelli dell'Intervallo (As the Bell Rings),
akan dilakonkan oleh bakat-bakat besar tanah air
dengan menggunakan sepenuhnya Bahasa Melayu
dan memiliki sentuhan serta citarasa tempatan.

Makcik dah tertengok... diulangi terrrtengok,
bukan saja-saja nak tengok.... sitkom ni siang tadi kat 615
maklumlah, Mencah skang dah kureng nak layan 613
dah beralih ke cerita2 gedik-gedik plak dah

Tapi tadi dia tak tengok sangat pun
maybe sebab tak pernah tengok sebelumni kan
dia belum capture citer ni dalam membrane otak dia kot hahaha
lainlah kalau gazet Camp Rock tu
bersepah-sepah dia menari sambil nyanyi tah hapa-hapa
nantilah bila-bila rajin, makcik rakam aksi dia menari denan perut gendut dia tu
*aku pulak yg tak sabo tunggu premiere Camp Rock 2 ni hihihi*



























Flashback sikit.


Dulu masa zaman makcik rumaja-muda-belia
makcik pon soka tau sitkom gedik-gedik laguni
tapi masatu mana ada versi made in Malaysia macam ni
sumer al-kafirun punya bikinan

Syani, hang ingat lagi Saved by the bell?
Hohoho.... time tu mamat hero tu [tah apa nama aku dah lupa] paling hensem lah kan
kiranya kalau buleh nak dapat pakwe hensem lagu tulah ekekekeke...


























Tu yang baju purple duduk depan tu,
dah jadi host Ripley's dah... nampak sangat dah tua ekekekeke

Makcik dari dulu sampai skang,
memang suka tengok sitcom
kamu orang yang veteran mcm makcik, ingat lagi tak sitkom-sitkom ni,

Sister-sister
Malcolm in the middle
Full house
Fresh prince of bel air
banyak lagi... hilang ingatan sudaaa

Kalau sitkom yang baru-baruni, makcik suka

Everybody loves raymond
How i met your mother
My wife and kids
Phua chu kang
and so on... lupa lagik!


Tapi... dalam banyak-banyak sitkom, makcik TAK PERNAH suka satu sitcom nih...

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x


THE COSBY SHOW!

























Motip ko tak suka?
Jangan tanya kenapa!
Hahahahahaha... tak ske! tak ske!

5 comments:

mama_iris on September 1, 2010 at 7:31 AM said...

fresh prince ngan full house mmg kita layan....friends pon soke...tp skrg kureng layan citer2 halusinasi omputih..contoh supernatural la...tp CSI dihatiku....eh CSI tu bukan sitkom...hahah

Me on September 1, 2010 at 9:09 AM said...

ko tak suka the cosby show sbb HERO TUA ... i know u hahahhaha... i pun tak suka hehehe

SYANI on September 1, 2010 at 2:54 PM said...

Aku pun tak pernah layan Cosby.. Baik pi layan Woopi lagi [ye ke spelling gitu??].

Sebut pasal sister2 sampai ade kakak STA dapat gelaran tu dari hang!! Wakakaka

izanmalek on September 8, 2010 at 10:05 AM said...

MR.. cuba pi try tgk The Nanny... (Ch. 712 - 6 pm-6.30pm)memula tengok agak annoying ngan suara dia yg serak2 sengau tau.. tp bila dah tertengok rasa mcm terbest lak.. hari2 nak ikut.. kelakar bangat.. bleh improve my english cakap luuu.. 8)
tapi listing sitcom yg MR buat tu memang my fav gak pun.. esp. my wife n kids.. (like damon wayans prod) best kan...

makcikrehan on September 8, 2010 at 11:00 AM said...

Izan, sore dia mmg annoying giler! hahaha. dulu2 memang suka tengok pun. skangni jer dah kurang. betul, the wayans memang cool. makcik pon suka!

ShareThis