Monday, September 13, 2010

TONIK

Posted by makcik rehan KJB at 2:27 AM
Tadi, satu Mesia jem teruk,
makanya kami kuar-masuk highway dan jalan kampung sebab nak elak jem.

Dekat-dekat pukul 5 petang,
tiba-tiba PS kejut aku suh bangun
untuk makluman, haku bantai membongkang sepanjang jalan :))
Ohhh... kejut suh bangun makan rupanya... i like!

Kami benti kat deretan kedai makan 5 pintu [aku rasa] kat tepi Tasek Temoh
mula-mula nak order lauk-pauk, nasik plak tak masak lagi
so, order yang simple-simple saja
sedapla juak... kira OK la kan... balik kang aku tak yah masak hehe....

Makcik korang makan laju-laju
mee goreng masin tu aku kunyah 3 kali, terus telan
sebab si Asyraf, akak tokei kedai tu tolong pegang
[sebab dia rasa bersalah tak sediakan baby chair]
tak kan haku nk biar orang pegangkan anak aku lama-lama kan

Tengah PS korang speeding nak ngabihkan mee ladna beliau,
muncul seorang lelaki OKU jual 2 botol tonik
satu botol tu tonik tenaga, satu lagi tu air lemuju
makcik kau memang tak kuwaser nak beli-beli obat-obatan segala
obat yang dok ada kat umah pon aku tak tertelan
eh, sekali pakcik korang terberkenan pulak dgn tonik tenaga ittew
or maybe beliau sebenarnya kensian kat OKU tu kot

Bla... bla... bla....dok-dek-dok-dek-dok-dek
Mamat OKU tu bagitau cara nak minum tonik tu
Aku tak campur tangan, tengok jer diam-diam
tapiiiiii... tetiba mamat ni cari pasal dengan aku tau
Ko memang tau mamat... ko memang saja nak carik gaduh dengan aku tau!

Kalau akak nak minum pon buleh gak kak....
Tapi time mengandung 2,3 bulan ni tak buleh minum tau kak....
bla.. bla... bla.... brok-brek-brok-brek....
aku terus buat-buat tak dengar dah apa mamat tu cakap!









3 comments:

Sarid Derus on September 13, 2010 at 1:53 PM said...

hahahahhhh...bwk bersabo la makcik wehh...org tu OKU...tak perasan kot...

makcikrehan on September 13, 2010 at 1:56 PM said...

kensian aku kan sarid kan! jadik modal laki aku nk elakkan aku jer tau huhu

Me on September 20, 2010 at 10:11 AM said...

pregnant????? heheheh silap pandang le tue... (senyum sorang2 eden)

ShareThis