Wednesday, October 6, 2010

BENTO LAGI

Posted by makcik rehan KJB at 8:09 AM
Ada yang tertanya-tanya,
BENTO tu apa Makcik?
 

BENTO tu adalah... Ben10 naik moto!
ekekekekek....


BENTO tu bekal la weiii....
Alah, macam orang Jepun punya yang kita tengok dalam drama Oshin tu...
Tapi dalam Oshin depa bungkus BENTO box tu dengan kain macam gambar kat bawahni
Maklumat lanjut berkenaan hal-ehwal budaya Jepun, sila hubungi perempuan ini :-p 






















Haaaa... tak payah nak gigih-gigih beli Bento Cloth macam kawan aku yang sorang tu
kunun nak feeling-feeling jadi orang Jepun nak bungkus bekal bagaiiii
apa ko hengat ko duduk kat kaki Gunung Fuji sampai ko nk bungkus-bungkus Bento ko?
Jangankan nak bungkus Bento... bekalnyer pon belum tentu ko bawak kan! hahahaha....

[gambor from google]











Halamakkkk... Bento box kat bawah ni lawo la weiii...
aku nak! aku nak! aku nak!
mana mau carik hah?
kat Daiso ader tak ekk?































Anyway, ini BENTO kami anak beranak hari isnin tadi....


























Ader pernah dibuat orang?
Laki-bini, hanak-beranak... hadap bubur nasik satu periuk beso di pagi hari???

Bini mitali rafia               :  Bang BENTO banggg... jangan lupa!
Laki lindungan kaabah    :  BENTAN lah aku harini... seharian nak kena hadap BENTO bubur nasik ko nih!









6 comments:

Iman's Umi on October 5, 2010 at 4:59 PM said...

wakakaka...bento ko chumel la makcik!

Me on October 5, 2010 at 5:14 PM said...

ala dah terliuq... lama dah eden tak mkn bubur nasi lagu nie.. eden panggil kanji.. mkn dgn tolor dadar n ikn bilis goreng pun sgt le sodap..

ms.Teddy on October 5, 2010 at 5:30 PM said...

buatlah bento style jepon makcik..byk2 jenis makanan..tp cket2..

adha on October 5, 2010 at 9:37 PM said...

MR.. ko deko2 sket la bento ko... tak la PS ngeloh kena hadap 1 mangkuk.. huk2

Anonymous said...

aku ada kain bento...mau ka..? kekeke
~wyra~

Zana S on October 7, 2010 at 1:17 AM said...

nak berbento??? laki haku siang2 suh masuk dlm plastik. cemano??? sah2 la bubur dia rejek. elok gak. tak la aku nak kena bangun ala2 sahur nak buat bekpes ke dia. kehkehkeh!

ShareThis