Friday, October 22, 2010

INTERLOCK KER OVERLOCK?

Posted by makcik rehan KJB at 3:19 PM
Haritu masa gugel... ada yang tulih interlock
ni.. bila mesin ni sampai... kat kotak dia tulih overlock pulak

Keypadlock betuila... mana satu ntah!

Anyway... mesin lock-lock suda sampai sat tadi hehehe...
mari syama-syama syenyum syampai nampak gigi bungsu
satu lagi episod 'gajah putih' bakal bermula ekekekeke...
kalau naseb baik, tok laki hamba terlepas pandang entry ini
so, beliau akan lambat tahu tentang kewujudan mesin ini






































Baiklah, memandangkan mesin sudah tiba dipangkuan
tibalah masa yang ditunggu-tunggu...
segmen kegemaran ramai... dengan cogankata sharing is caring...

Harga : RM399
Brand/ Origin : Butterfly/ China
Postage : RM20
Berat : 8.5kg
Method pembelian : Talipon saja... tokey itu ada kedai mesin jahit di Manjung [Perak]
Ada website tak : Tak ada... nanti dia MMS gambo, kalo suka cakap suka... dan sila bayo :))
Bank : Hong Leong Bank
Courier service : Kangaroo
Nama Taukey : Mr Elvin Ng
No Talipon : 016-5552710


Mesin ni dalam klasifikasi mini - yakni untuk penggunaan domestik
baca betui-betui...domestik yer hakak-hakak.. bukan kosmetik!
kalo dah namanya mini.. maknanya saiz dia pon kecik jerla kan...
just nice la kata orang... orang yang kata.. bukan makcik yang kataaaa :-p

Biasa orang juai dengan harga RM450 sebijik
ini tetiba tokey ni dapat mimpi apa tatau... jual RM399 saja
pastu, makcik siap pow dia benang free 3 gelendong...
lagi suruh dia pasang siap-siap itu benang! ekekekeke....
bukan apa.. senang keje haku... tak yah hadap manual
pasang plug, terus test-drive! hahaha

Hasil jahitan adalah sebagaimana di dalam gambar...
so far okay lah... takat nak jahit main-main tahap amatur khenn...

Last but not least...
tima kasih banyak-banyak kepada Alin sebab bagi contact details Mr Elvin ni kat makcik
benda yang baik dan bermanfaat... eloklah dikongsi-kongsikan...

Sapa nak beli... sila mention nama Raihan kat tokey tu 88 kali
kot-kot dia sudi nak ambik aku jadi duta produk! kah kah kah kah...





15 comments:

marziah on October 22, 2010 at 3:45 PM said...

haa pe lg mencah...oder baju ropol-ropol kat mama hang cpt...

izzahazfar on October 22, 2010 at 4:42 PM said...

kak kalo jahit halus dia ada tak mesin tu?hehehe kalo ada servey sat rege dia..murah la kak...mesin jahit ni

memorisusuanku on October 22, 2010 at 4:49 PM said...

waaa bestnya dah blh jdk tokeh butik :)

makcikrehan on October 22, 2010 at 4:53 PM said...

Izzah, jahit halus apo tuh? tatau arr... hahaha. hakak ko ni pandai jahit basic2 jer dik. Silalah hubungi sendiri tokey itu yer.. nombor pon sudah dibagi tu :-p

SYANI on October 22, 2010 at 5:13 PM said...

Wah dahsyat la ko an. Mak aku yang tailor pun tak beli mesin nih! Pasni senang le nak jahit tepi..hehehe

zatie_izzati on October 22, 2010 at 5:27 PM said...

Rehan... kot nanti benang 3 gelendong tu da abis awk tau ke care nak pasang yang baru? kikikikihhh

.:nhalilah:. on October 22, 2010 at 5:27 PM said...

wah senag la kak.. jimat tak payah hantar jahit tepi kat umah..

::@.L.I.N:: on October 22, 2010 at 11:52 PM said...

wah berjaya jugak MR dok menyentap mesin nie erk... memang betul2 berminat...ermmm...nanti bolehlah ambik tempahan...hehehehe

tini on October 23, 2010 at 6:38 PM said...

aku gak la dok menjejeh ayaq liuq!! ko jaga2, nnt PS order baju melayu buat raya haji kang..

wanie @ suzie on October 24, 2010 at 11:29 AM said...

akak...wani rasa kan jahit halus tu yg mcm jahit tepi kat tudung.jahitan mcm jahit tepi tp halus.(agak2 paham x???) hehhehe

sw33tdarling.com on October 25, 2010 at 10:46 AM said...

weiihhh amek laa gambar interlock tu ngan ko.. barulah dapat tauu size sebenar

TopsyTurvyMum on October 25, 2010 at 12:00 PM said...

ewaahhh...
cam bunyik2 nak bukak butik jerrr...hehehe
aku penah ada overlocker style camni...
kejap guna terus panasss...mula2 gigih belajar jahit kann..beli je la yg murah2

lalu ku tinggalkan ia di spore..mungkin dah masuk tong sampah...

makcikrehan on October 25, 2010 at 12:23 PM said...

Sungguh bongkak bunyinya wahai TTM! hahahaa...

Anis on July 30, 2011 at 9:15 AM said...

Hi Makcik Rehan,
Boleh tak kalau saya nak fotostat manual machine ni? Saya baru dpt hadiah dr kawan tp manual book takde :)

makcikrehan KJB on July 30, 2011 at 10:22 PM said...

honestly manual book tu tak membantu pon. saya tak geti pasang benang sampai ke sudah. last2 hantar kat kedai singer suh psg kan benang. nak fotostat buleh ja. kalau dok dekat2 rawang, anytime buleh pass bagi awak pinjam :)

ShareThis