Tuesday, October 5, 2010

KERANA PULUT KUNEN KAH? ATAU TIBA-TIBA SAJA DIA DAPAT HIDAYAH??

Posted by makcik rehan KJB at 9:00 AM
Seantero Malaya dah tau gamaknya [feeling glamer macam Teacher Shida :-p]
perihal si Mencah dan keengganan beliau berpotty
sampai bersulam kerawang celah-celah peha beliau
asek menggaru, selisih mutlak, melecet dan sebagainya...

Pagi Ahad baruni,
bangun tido pepagi, budakni dah menonggeng-nonggeng kat Babah dia
dok mengadu sakit dan gatal kat celah peha

Lalu si Babah terus cakap sama dia,
harini tak payah pakai pampers ekk.. pakai spender jer...
nak kencing kamu bagitau tau...

Haaaaa... nampak macam si Babah dia yang komited nak potty train anak khennn...
jangan haraplah Kak Bedah oiiii....
Lepas breakfast, dia hangkut best-pren-porever dia yang sorang tu masuk bilik
depa sambung membuter sampai kol 12 tengahari tau!

Lalu emaknya nilah yang sibuk mengatur si budak ni pegi kencim
Aku malas nak taip... sila baca kumen2 membina di sini ekekeke...



































































Kiranya skangni time siang dah separa jaya
cuma tak larat nak melayan kekerapan dia tulah kan
bak kata ME, pantang bladder dia berisi...
dan-dan dia nak kosongkan ekekekeke

Kak Mah Bunting kata, nanti time nak train kencing waktu malam ada sikit payah
Lalu... sepantas Ultraman Mebius ku katakan kepada Kak Mah...








Muahahahaha... satu-satu la weiii...
ini pon mujur jugak berjaya potty train tau
aku dok ingat si Mencah ni nak pakai pampers sampai baligh dah!


Abaikan setting waktu kat FB makcik tu.
Haku tak geti nak tuko setting, lantak kaulah :))





4 comments:

Iman's Umi on October 5, 2010 at 9:30 AM said...

Tahniah Mencah, terus berusaha ye...nk jd anak dara dah, xleh pakai diapers lg.

Kamalia on October 5, 2010 at 10:09 AM said...

hokeyla tu MR..congrats la ye to both of u..bravo..jgn jd cam Amni, time nak poo poo je, lari cr diaper..xnak poopoo kat toilet..sanggupla pulak pakai dulu diaper tu, br bole poo poo..haihhh..

makcikrehan on October 5, 2010 at 10:18 AM said...

Pagi tadi dia berak dlm suor weeeiiii... huwaaaa.... nak kencing pandai bitau, nak berak dia kepit! tensen mak beliau tau!

Lia on October 5, 2010 at 11:18 AM said...

takpe An... nnti lelama dia oklah tu.. Lia pun train anak , kena banyak2 sabar... tulah pasal dia tidur atas toto jek...senang nak basuh... masuk mesin jemur kering...esok, basah lagi... haha..btw..mana kenal norizan?

http://hasleemazlina.blogspot.com

ShareThis