Monday, October 11, 2010

KETEMU TTM

Posted by makcik rehan KJB at 8:19 AM
Punca pergi Shah Alam,
tu pon jenuh aku pujuk PS tau
sesat barat toksah tanyala kannn...
selagi takde GPS, meraban semedangla kami laki-bini

Ini dia pompuan boyak vs pompuan shantek!
yang shantek yang belah kiri tu... wakakakaka...

























Actually aku tak kisahpon nak tunjuk muka penuh aku dalam ni
hangpa bukan tak biasa tengok makcik kan?
tapiiii... aku riso takut pompuan sebelah aku tu yang tak suka dipertontonkan
haritu masa tangkap gambo takde pulak aku tanya kat dia
Ni gambo ni wajib tayang ke tak nih?

So, untuk keselamatan
aku blurkan siap-siap tang mata tu.. ala-ala tahanan ISA ekekekeke...
kalau aku blurkan mata TTM saja macam klako plak kan,
kang org ingat aku retis plak... ekekekek
[kan biasa org tunjuk gambo dgn retis, mata sendiri dia blurkan]

PS kan, masa kat sana punya dok pulun makan rendang daging
sedap banget kata beliau..
maklumlah, bini dia mana geti nak buat masakan heavy metal mcm tu kan
balik-balik dok masak sambal ikan sadin kurus keding jer kan

Pastu aku tanyala... nak black forest trifle ni tak?
jual mahal ko...
Tanak ah.. tak minat la lembik-lembik nih


[pic credit to TTM]




















Sekali si TTM kuarkan trifle baru dari fridge
tetiba dia bisik kat aku
ambiklah sikit 'kek lembik' tu... abang nak rasa

So, aku pon potongla banyak sikit... sebab aku nak tumpang makan sama
nak ulang-alik ambik banyak kali sumpah aku malu
dahla si mencah pon dok sakan hadap hat tu saja
TTD dok memantau dari kejauhan tu... malu woo.... ekekekek

PS sound aku...
iskkk.. apa banyak sgt ni...sikit dah ler
takperla, kang abang tak abih... saya perabihkan
[aku kan memang ala2 tong sampah DBKL :-p]

Sekaliiiiii.....
Habis licin PS tibai kek yang konon-konon lembik tuh!

Bila aku tanya,
abang kata tak lalu lembik-lembik?

Alah... dah dok ada dalam pinggan.. abang tibai jerlah!
wakakakakakaka.... konon tau bang! konon tak lalu... :))

Chocolate trifle tu syedapppp... Mencah tak makan yang lain.. makan yang tu saja!
Dan Amjah sangatlah syomel weiiii...
asyik menyengihhhhhh, jelir lidah semedang hahahaha geram aku tau! 

Tengkiu TTM kerana sudi menjemput haku yang syomot dan tak stylo ni
tak sangka, ada berkoyan-koyan blogger dalam melesya ni aku blom jumpa
engko yang jauh di obersi jugak yang aku jumpa dulu...

Lega takde adegan speaking ostolia
berpeluh-peluh aku bukak kamus oxford sebelum pegi tau
tu sebab aku lambat sampai...ekekekek
manalah tau.... kot-kot depa tak geti cakap melayu khennn...
akuni cakap omputeh masa interview mintak keja jer...
selebihnya dok cakap banjar + minang ajer... hahahah


















13 comments:

Me on October 11, 2010 at 8:33 AM said...

perghhh... direct tue rasa ait basuhan tangan TTM... jeles aii.... TTM shantekkkkk elok je putih... apsal TTM selalu speku kata itam ekkk... ke itu bukan TTM MR.. ekau salah org hahahha..

ana on October 11, 2010 at 9:21 AM said...

jelesnyaaaaa......anyway....puashati gak dapat tgk ttm...mekasih MR....

makcikrehan on October 11, 2010 at 9:41 AM said...

Kerul, gambo tu aku dah touch-up. Hasilnya TTM nampak glow in the dark dan pipi aku yang menggerutu nampak licin dan gebus. Hahahaha...adil utk kami berdua kan?

makcikrehan on October 11, 2010 at 9:42 AM said...

Sis Neisya, makcik berdiri sebelah dia.. macam makcik dgn anak sedara. ekekekek. kecit molek, vogeh de vass tau!

MsAjai on October 11, 2010 at 9:42 AM said...

alahai...MR saya pembaca diam bilog MR...masa g umah TTM tuh ada tanya...MR mari ke?TTM kata ahh...tingin gak nk bersemuka muka ke muka mgan MR yg glamer nih...
tp MR lambat smpi..so masa nk balik tuh selisih ngan MR dok heret tgn mencah kat pondok jaga...jumpa gak la kan wpun tak bertegur sapa....

fatonah on October 11, 2010 at 11:33 AM said...

tgk gambo kak ttm tu lelama, ad iras upe anak dia yg sulung tuh...betol tak kak?...
ke mata saya rabun???..ekekeek

soFie LufFy on October 11, 2010 at 1:01 PM said...

wallaweh..
makcik dapat jumpe TTM..syoknyer...
putih nyer dia...(sama putih ngan makcik)

waaa...jeles2..nak jumpe gak...:D

makcikrehan on October 11, 2010 at 2:24 PM said...

MsAjai, mesti makcik terkedek2 mcm pinguin madagascar tgh heret mencah kan. ekekekeke...

makcikrehan on October 11, 2010 at 2:25 PM said...

Fatonah, betui..adnan iras TTM cuma *cerah sikit* ekekek.. marah timah tu kalo tau nehh..ekekekek

makcikrehan on October 11, 2010 at 2:26 PM said...

Sofie, betul... TTM cerah jer. dia jer dok perasan gulap gulita..:-p

kisahwanida on October 11, 2010 at 10:29 PM said...

takde rezeki nak jumpa MR. saya dah balik kot baru MR sampai.......

Azrina Mat Talib on October 12, 2010 at 8:23 AM said...

wargggggggg..jeles nyer...buat la reunion pembaca tegar blog MR & TTM. dh jumpa nnt, TTM bawa hasil air tangan dia & MR jadi MC...ekekeke

izanmalek said...

kamu ni kan MR.. memang la kelakar banget... ada2 jer storynyer... sampaikan org duk kata gile ke ape duk tahan gelak depan PC sorang2.. aduhaiii... pocah porut den menahan... iskk.. memang kamu bisa jadi penghibur la.. takpun Raja Lawak musim terbaru ni... dah tentu saye vote punyerr... aduuuhaii... sakit porut den..

ShareThis