Thursday, October 28, 2010

RANDOM SHOTS

Posted by makcik rehan KJB at 10:35 AM
Rileks giler stay kat Majestic ni
rasa macam satu bentuk escapism dari dunia nyata
everything is so basic, classic and historic!

























My buddy, Ezey... giving her best shot using Nikon D90
[BTW, that's our breakfast on day 1]

































Ezey again, posing dengan tong surat beso.
[dia jer mudel yang aku ada :-p]
Kalau haku yang posing sebelah tong tu,
korang konpius mana satu aku mana satu tong!



























Mana sumer orang?
takde orang wei, kami jer kot guest yang stay sini on weekdays :))
Ini kira pathway sepanjang bilik hotel kat level 3
Bilik kat level ni paling mahai [RM88 per nite]
Very nice view, santai dan relax.

























The lampu. Tergantung kat atas siling.
Told ya before... sopak di sana-sini :-p


























Lobby area.


























A shot from the balcony.
macam maze-garden sikit kan?




























Opposite to the hotel - Building Dewan Perbandaran Ipoh [kalo tak silap, lupa sudaaa]
Bangunan berciri sejarah jugak.

























Another random shot.
Ezey, lempor rambut ko... kot-kot ada Jejaka Lombok yang panjat!  Hahahaha


































The elevator [lif]
ini pintu belah luar.

































Ini selapis lagi pintu. Belah dalam lif.
Manual tau... kena tarik buka dan tutup sendiri pintu tu.



























Button nak tekan lif. Ezey lagi jadik mudel :-p



































Please take note of this.
Otherwise, lif tak akan function.
kesian orang kat tingkat atas atau bawah yang nak turun-naik
tekan-tekan button, tapi lif tak datang-datang.

































Staircase.
Terpaksa la guna tangga ni kalau lif tak datang-datang :(




























View kat level 2. Sunyi sepi.
Cheaper rate [RM77 per nite]
sekali pandang, macam bilik tahanan perang :-p
dua kali pandang macam asrama.
Tak tipu... level ni memang nampak scary. Huhuhu...

























Room service ader. Price sangat reasonable.
macam harga kat food court jer.
Walaupun limited choice, not bad tau!


























Bapak-bapak kalau udah capek, bisa ke sini :-p
Terletak kat Ground Floor.





Seronok-seronok terapi mata tengok bahan-bahan sejarah,
ada pulak pemandangan tak semenggah ni...



x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x






























Bas sekolah dengan kain baju berselayut kat dalam bas
parking betui-betui depan hotel!







11 comments:

az rina a.k.a jaijina on October 28, 2010 at 10:40 AM said...

hat level 2 sius macam dalam cite blok 404 kan, hikhik..manakutkan..

makcikrehan on October 28, 2010 at 10:47 AM said...

rina, betui...scary. itu baru siang2 buta. kalau malam2 buta haku tatau lerr...haha

sw33tdarling.com on October 28, 2010 at 11:18 AM said...

scaryyyy... boleh buat lokasi kisah seram filem lama... mmg btl2 mcm tmpt rumah tinggalan usang...

Me on October 28, 2010 at 11:21 AM said...

level tue mmg mcm dlm asrama..mlm2 level 2 lampu pasang tak?

mama_iris said...

teringat cerita Histeria...asrama dia tu mcm hotel tu je...huhuu

Sidratul Muntaha on October 28, 2010 at 1:21 PM said...

memang majestic betul tmptnyer.

TopsyTurvyMum on October 28, 2010 at 1:22 PM said...

1st time aku tgk lift cam tu hehe..
level 2 tu teringat aku tpt tahanan zaman pol pot kat cambodia

Sakura Rals on October 28, 2010 at 1:46 PM said...

tak jumpa "tahanan perang" kat situ ke?

SYANI on October 28, 2010 at 4:31 PM said...

An, macam tak biasa lak tengok bas rombongan cenggitu.

salwa on February 5, 2011 at 11:14 PM said...

betul cakap syani.. kalau kat sekulah dulu, kiter ler antara org yg menngayutkan bebaju tu.. tak nak kedutler kengkonon... sekarang pakai baju tak gosok rilek ajer

makcik rehan KJB on February 6, 2011 at 12:35 AM said...

salwa, apa motep ko bentang tikor mengadap belog aku memalam buta nih?[waktu mesia] dah dah... pi study! ekekekekeke

ShareThis