Tuesday, October 12, 2010

SAND FANTASY

Posted by makcik rehan KJB at 10:00 AM
Hari Ahad lepas makcik pegi Klinik SP Care nak ambikkan ubat Nenek Onah
masa tengah tunggu nurse tu siapkan ubat,
makcik layan skrin tibi beso kat klinik tu
masatu tibi kat klinik tu tengah tayang video sand animation by Ilana Yahav


     
      Ilana Yahav is a world renowned sand animation artist. 
      Using only her fingers, Ilana draws with sand on a glass table.

      The art of "Sand Fantasy" was created for certain song lyrics and themes.
      Some of the clip messages are presented as a story created by sand.
      The Sand Art clip is not only created as a song's main message and spirit,
      but is also synchronized with the rhythm and music.









Bila balik umah, makcik gugel pasal Minah Ilana nih
dan jumpa banyak lagi video clips sand animation dia
sungguh tinggi daya imaginasi dan kreativiti beliau!

Watch more videos here









5 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ on October 12, 2010 at 10:09 AM said...

saya penah tgk kt kinik area umah saya..mmg syok tgk... hehe x sedar dah 30min haku langut tggu turn nak jumpa dokter...

I want to lose weight on October 12, 2010 at 10:56 AM said...

ada satu profesor Jepun pun terer camni jugak..

Alida Ali on October 12, 2010 at 12:27 PM said...

Saya pun ada tgk kt klinik ari tu...ctk gila dia buat...

makcikrehan on October 12, 2010 at 1:40 PM said...

sangat melekakan menengok VC itu kan

SYANI on October 12, 2010 at 4:25 PM said...

shantek! shantek!

ShareThis