Sunday, October 3, 2010

SEJAM YANG PERTAMA DI VITAL YEARS

Posted by makcik rehan KJB at 11:15 AM
Setelah bertangguh-tangguh [tunggu duit tabung cukup :-p]
semalam akhirnya sudah register budakni di Vital Years Country Homes, Rawang.
Tak ambik full kindy pon,
ambik twice sessions a week - 1 hour per session.

Ini jerla satu-satunya knowledge centre untuk kekanak yang ada sessions ikut sukahati mcm ni
kindy-kindy lain sumer full session, 9-12 tghari
Kumon pon ada rasanya, tapi tatau nak gagau kat celah mana kekekeke.







Pukul 9.30 pg kuar dari rumah.
Muka sangat happy sebab nak pegi skul jumpa Teacher Uma
[bulan posa haritu dah bawak dia tengok-tengok skul dan jumpa teacher]





 

































Masani budak-budak tak berapa ramai lagi.
Baru ada dalam 4-5 org, other kids belum sampai kata Teacher Uma.
Terus buat macam rumah sendiri.. eh silap, sekolah sendiri... ekekekeke









































Itu bukan Teacher Uma, entah Teacher apa ntah... ekekeke.. lupa nk tanya nama beliau
Masa makcik tengah isi borang kat meja depan, Mencah dah masuk dalam classroom
makcik dengar Teacher tu tanya kat Mencah,

What is your name?
Aisyah!
Owhhh... Aisyah Sinclair yerrr.... hehehehehe....

Tersengih haku kat depan tu.
Ko pon baca porem gusip ekk cikgu... ekekekeke...

Selesai sessi pertama, balik rumah PS tanya kat dia,
Teacher Uma ajar apa?

Jump! Jump! Jump!
And down! <--- sambil demo gaya melompat bintam-bintam

Hahahahaha.... melompat ajerlah keje ko Mencah oiii...
Tahun depan ko baca ABC berterabur lagi siap ko! :))

Answers to FAQs :
Once a week, 1 hr per session = RM120
2 sessions a week, 1 hr per session = RM150
3 sessions a week, 1 hr per session = RM225
Daily weekdays sessions (full kindy), 2.5 hrs per session = RM350








4 comments:

Cloud E on October 4, 2010 at 11:07 AM said...

cumilnye mencah tocang dua....

mama and kids on October 5, 2010 at 1:11 AM said...

wei apasal mencah sebijik rupa iQa ha? ha? ha?

tapi iQa dulu laa.. bukan iQa skarang.. hahaha

Zana S on October 7, 2010 at 1:28 AM said...

hantar je... janji dia seronok.
tapi kalau antar ari2, botak pale eh. huhuhu

Kimsa2211 on August 22, 2015 at 5:51 PM said...

Great sharing, Vital Years has not only opened the door to reading but most importantly, has provided the readily available reading materials on their shelves. For detail see:
http://kidbuxblog.com/vital-years-let-kids-have-the-joy-in-reading/

ShareThis