Friday, October 29, 2010

SURIRUMAH TERSHEPIT

Posted by makcik rehan KJB at 5:26 PM
Tershenyum-shenyum si Asyraf menonton Pocoyo
Tergolek dog si Mencah tido setelah seharian membikin onar satu umah
Tergedik-gedik si PS pakei jersey merah mau pergi main bola
Wahhhh... bahagianya korang!

Ko buat apa Rehan?

Terkehel lutut aku ngurusin hanak-hanak ni kejap kencim, kejap birak, kejap mandi, kejap kuku
Terkentut-kentut ngangkat bakul laundry dari dapo pegi keluor [baru angkat bakul tu... blom sidai]
Terbongek-terbongek nak shidai kain yang melimpah ruah tu
Terkulat-kulat memandang longgok kain yang belum basuh, belum lipat, belum gosok-segala macam belum
Tercabut urat betis dok ngemop, masak, bashuh pinggan, bashuh botol-segala macam bashuh

Baru letak muntot, kunun-kunun nak take 5...

Mamaaaaaaaaaaaa.... saya nak kencim!
Huwaaaaaa..... hfdoewiboidcbowuiwdgyfewijnhbu ----> Asyraf melalak


Pikir 88 kali la nak dok rumah 24/7 weiiii...





4 comments:

mama_iris on October 29, 2010 at 6:30 PM said...

hahahah....terkentot2 plak dia...ciaaannn...xpe..selesaikan sume kain baju...after dh setel..lps ni...mesti well-scheduled and managed....basuh,terus sidai,dah kering terus angkat,terus lipat,terus masuk lemari......maybe,pastu dh tak rasa banyak keje....

Mak Doyah on October 29, 2010 at 9:29 PM said...

aah, betul cakap mama iris tu, bila dah 24 hours duk umah, mesti jadik disiplin sikit, hari2 mesti masuh baju, lepas angkat terus lipat, lepas tu terus simpan dlm lemari....lepas tu rumah pun takde la kena mop tiap2 hari, cam mak doyah ni sekali seminggu je mop..hehehhe...pengalaman mak doyah la ni sebagai stay home mom selama 4 tahun ni...

eyndayusoff on October 30, 2010 at 8:39 AM said...

Kekekekeke....alah bisa tegal biasa MR... :-D

Me on November 1, 2010 at 9:03 AM said...

MR.... ekau dh jadi suri rumah ke????

ShareThis