Friday, October 22, 2010

TRANSFORMASI BILIK RAHSIA - BAHAGIAN II

Posted by makcik rehan KJB at 1:50 PM
*Baca Bahagian I di sini*

Idea untuk menangani permasalahan malas lipat kain
datangnya dari belog ini... dari entry beliau yang ini...
Tima kasih Mieza! i likeeee...

So, masa menjongket semalam... makcik telah beli barang-barang ini




































 Hasilnya...
























 





























Baju-baju kerja PS kita sangkut kat belakam pintu ajer... easy access kan
baju pakai hari-hari kita sangkut dalam lemari...
sluor kecik kita main campak jer dalam drawer pelestik
pandai-pandai la ko punggah carik bang yerr... ekekek.....
*masih banyak ruang kosong dalam lemari nampaknya... bagus! bagus!*






























Ini lemari baju makcik... sarat!
takpa.. nanti kita transfer separuh masuk lemari yang masih kosong :-p
semua kita kasi gantung... hahaha.. makcik soka...



































Tudom-tudom ni tah bila masa haku beli
semalam, lepas kemas-kemas... ada sekoyan rupanya
tapi yang dok pakai.. yang itu... ituuu jugak!
semua kita sangkut kat hanger lobam-lobam laguni







Akhirnya...
























Barulah bernyawa sikit bilik rahsia tu kan
tinggal baju hanak-hanak jer nak kena lipat
takpa.. baju kecik-kecik tak susah sgt nk lipat
tu dah siap lipat, belum masuk drawer pelestik lagi...

Belum tamat lagi proses menaiktaraf BR ni...
bahagian-bahagian berikut masih menyemakkan mata...
























Selimut, towel, comforter, kain lap, sarung bantal etc. duk setimbun atas meja kecik
meja tu patutnya nak transform jadi makcik punya sewing corner...
bawah meja tu pon mak aiii... fenin kefala menengoknya...
merupakan menan budak-budakni... tapi dah sampai taraf sampah sarap
patah riuk semuanya... nak buang sayang pulak...
huhuhu... weekend ni kena buat operasi pemindahan nampaknya....


























Bawah meja iron ni pon ada sebakul baju-bajan hanak-hanak
rasanya baju yang dah tak muat pakai... rasanyalah! ekekekek
esok lusa nak kena kelebek bakul ni jugak... huhu....


























Langsir hilang arah ni pon nak kena betulkan
yangni haku nak paksa PS betulkan...
peralatan memaku sumer saya sudah beli bang oii...
kalau tak paku jugak sok lusa... memang saya paku kepa... ehehehe...

























Ha silalah bersabar menunggu bahagian ketiga yer
manatau tiba-tiba haku pasang wallpaper 3D kerrr...
kekekekeke... wallpaper lah sangatttt.....










14 comments:

marziah on October 22, 2010 at 2:13 PM said...

pas ni leh tuko nama bilik ni jd bilik tiada rasia antara kita plak

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ on October 22, 2010 at 2:28 PM said...

hahaha itulah yg saya lakukan juga mak cik oii...sampai en abu plak merungut byk sgt sangkut dlm elmari...takut patah plak...

sw33tdarling.com on October 22, 2010 at 2:37 PM said...

awat baju hanak2 tak sangkut sekali...??

makcikrehan on October 22, 2010 at 2:52 PM said...

Baju hanak2 tak cukup hanget kecik. lagi pulak takde lemari nak sangkut...huhu

ana on October 22, 2010 at 3:05 PM said...

suka n3 makcik yang ni....:-)

ana on October 22, 2010 at 3:06 PM said...

n3 hat lain pun suka gak...tp yg ni paling suka...ehe

Me on October 22, 2010 at 3:19 PM said...

berdebar n tertekan lg tunggu episod 3.... hihihi

makcikrehan on October 22, 2010 at 3:24 PM said...

Kerul, ko tak habis2 berdebar tau! hahahahahaha...

makcikrehan on October 22, 2010 at 3:25 PM said...

Sis Neisya, i lap u more and more... :)

paish on October 22, 2010 at 3:26 PM said...

syabas betti, syabas!!

memorisusuanku on October 22, 2010 at 4:48 PM said...

waaaaaa......sudah berubah wajah:):) bgs-bgs heheheh....

zatie_izzati on October 22, 2010 at 5:31 PM said...

Wahhhh...kagummmmmnyaaaaaa

teacher bonda on October 23, 2010 at 4:07 AM said...

akk...aku KAGUM dgn langsir ko tu ha...KAGUMSSSSS
hihhihhii

Nurul Aznil on October 25, 2010 at 6:10 PM said...

Salam,

my solution 2 tahun lepas.
then tak buat dah sbb galang lemari 1 patah... 1 lagi besi tempat letak/sangkut tu terbuka...

my solution untuk selimut, cadar adalah, masuk bakul, sarungkan plastik sampah, salotep, tolak bawah katil.

ShareThis